Gebakjes voor een afternoon tea

Kopje, schoteltje en etagères vol met lekkers op tafel. Een Engelse afternoon tea vervangt volgens de traditie de avondmaaltijd, want daar heb je na een choco-chai-laagjestaart, bananenbrood met dulce de leche en lams-saucijzenbroodjes geen plek meer voor.

Appelcider uit Noord-Ierland

foodies’ Yvonne was in Armagh County in Noord-Ierland waar de Bramley appel groeit. Deze appel die groter is dan je hand en zuur is van smaak, blijkt perfect voor het maken van appelcider. Yvonne nam de proef op de som en wandelde met een glaasje cider door de Ierse appelboomgaarden.

Zelfgemaakte marmelade

Niet te vergelijken met jam: marmelade. Door de schil en het vruchtvlees mee te verwerken, krijgt de marmelade zijn typisch bitterzoete smaak. Wij geven je een basisrecept voor marmelade én laten zien wat je naast het smeren op je brood nog meer met marmelade kunt maken in de keuken.

En verder…

Genieten we nog even van hartje winter met vegetarische stoofpotten, bakken we Rotterdamse maasstroompjes, trekken we thee van verse kruiden, specerijen, plantenwortels en ontbijtgranen, maken onze foodies friends gerechten met pastinaak in de hoofdrol, maakt Emil onweerstaanbaar cacao-ijs, koken we met de lekkerste producten uit het seizoen en veel meer.