Filterkoffiezetter

Meer dan 100 jaar geleden had de Dresdense huisvrouw Melitta Bentz definitief genoeg van bittere smaak en tandenknarsen tijdens het koffiedrinken. Een vloeiblad uit het schoolschrift van haar zoon Willy bracht haar op het eenvoudige idee om tijdens het koffiezetten met filter en papier het ongezonde koffiedik uit te filteren. Zij knutselde met een geperforeerde messing beker en op 20 juni 1908 was de bedrijfsbasis gelegd.

Tot in de jaren ’60 leek koffie maken op een ceremonie. De bonen moeten met de hand worden gemalen en de koffie moet met de hand opgeschonken worden. De eerste filterkoffiemachines verdringen in 1965 het filtreren met de hand. Melitta is via de filterkoffiemachine 120 één van de eerste aanbieders van elektrische koffiemachines. Dat is voor deze tijd de snelste manier om gefilterde koffie te krijgen. Acht kopjes in slechts zes minuten haalt geen enkele andere koffiemachine! Vandaag de dag bestaat de collectie filterkoffiemachines van Melitta uit tientallen unieke apparaten.

meliutt

Oudejaarsavond

Oudejaarsavond komt eraan en een lekker kopje koffie is tijdens deze koude dagen een ware bron van genot. Krijg je veel gasten over de vloer? Lekkere oliebollen en goede koffie is onmisbaar! Een goede filterkoffiemachine is een uitkomst. De filterkoffiemachines en het unieke filterpapier van Melitta zijn een gouden combinatie. Bekijk bijvoorbeeld de LOOK filterkoffiemachine eens!

Met de gepatendeerde AromaSelector van Melitta kan de smaak van de koffie ingesteld worden met één draai aan de knop. Zo kan iedereen altijd genieten van zijn favoriete koffie: sterke koffie in de ochtend om wakker te worden (ideaal op Nieuwjaarsdag) of milde koffie tijdens het middaguur om zalig van te genieten. De AromaSelector zorgt eenvoudig voor een optimale smaak, zonder dat de hoeveelheid water of koffie aangepast hoeft te worden. En hij zet tot 10 kopjes tegelijkertijd; handig als je veel bezoek verwacht!

feuerwerk

Huisgemaakte oliebollen

Niets is lekkerder dan een huisgemaakte oliebol eten met een goed kopje filterkoffie. Wil jij ook zelfgebakken oliebollen serveren op Oudjaarsdag? Klik op de foto voor het lekkerste oliebollen recept!

oliebollen

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar namens ons & Melitta!