Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Ravioli met eidooier en 'nduja

6x romantische gerechten voor twee personen

Advertentie

Een diner voor twee thuis kan net zo romantisch zijn als een etentje buiten de deur. Wat zeg ik, misschien nog wel romantischer. Zij aan zij achter het fornuis, samen in de pannen roeren en tussen alle blozende verliefde blikken door deze heerlijke gerechten voor twee op een tafel vol met kaarsjes zetten. Klinkt jou dat als muziek in de oren? Lees dan snel verder.

Romantische gerechten

Ga jij voor je lief koken maar weet je niet zo goed wat je op tafel moet zetten? Geen nood! Wij hebben de meest romantische gerechten allertijden voor je verzameld. Wat denk je bijvoorbeeld van piepkuiken uit de oven of zelfgemaakte frietjes? Stuk voor stuk romantische gerechten om het hart van de ander te stelen.

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Ravioli met eidooier, salie en ‘nduja-olie

Gaan jullie voor superzachte ravioli met een vulling van ricotta, een saus van zachte eidooier en een olie van ‘nduja-worst? Word je niet verliefd op elkaar, dan wel op dit gerecht…

> naar het recept: ravioli met eidooier, salie en ‘nduja-olie

ravioli met eidooier en nduja-olie

Eggs benedict-pizza met buffelhollandaise

Deze pizza is multifunctioneel. Hij steelt harten op een eerste date, maar is ook het perfecte anti-kater-voedsel als je na een avondje stappen met je lief ’s ochtends ontwaakt.

> naar het recept: eggs benedict-pizza met buffelhollandaise

Eggs benedict-pizza

Piepkuiken met ingelegde citroen, tabouleh en saffraandressing

Wil je graag indruk maken en heb je wel wat kookskills in huis? Dan is deze piepkuiken met ingelegde citroen het gerecht voor jou. Kost wat tijd en moeite, maar dan heb je ook wat.

> naar het recept: piepkuiken met ingelegde citroen, tabouleh en saffraandressing

romantische gerechten

Zonnevis met aardappel-venkeldauphinoise

Perfect voor de niet-vleeseters; deze zonnevis met aardappel-venkeldauphinoise. Klinkt chique, en zo ziet het er op tafel ook uit. This is a winner!

> naar het recept: zonnevis met aardappel-venkeldauphinoise

zonnevis

Teriyaki short ribs en gepickelde groenten

Het station sushi zijn jullie gepasseerd, tijd om een andere kant van de Aziatische keuken te ontdekken. En hoe kan dat beter dan met deze smeuïge teriyaki short ribs?

> naar het recept: teriyaki short ribs en gepickelde groenten

Teriyaki Short Ribs

Ossenhaas met portsaus en friet

Een frietje zal je niet snel serveren op een eerste date, of toch wel? Enkel en alleen maar wanneer je de patatjes serveert in combinatie met deze ossenhaas met portsaus. Supermals vlees en een hele rijke saus waar je je vingers bij aflikt!

> naar het recept: ossenhaas met portsaus en friet

ossenhaas met portsaus

Lees meer over romantische gerechten:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!