1. Is it vegan?

In de categorie onmisbare apps voor vegans: een barcodescanner. Dankzij Is it vegan? hoef je niet iedere keer de ingrediëntenlijst door te lezen. Scan simpelweg het product of zoek het handmatig op en de app direct weer wat vegan is en wat niet. Scheelt je een hoop tijd en uitzoekwerk!

2. Vegan Alternatives

Hoe vervang je ei, melk of yoghurt? Wat is het perfecte plantaardige alternatief voor bacon? En wat gebruik je in plaats van boter in bakrecepten? De app Vegan Alternatives biedt meer dan 300 alternatieven voor alledaagse producten. Een musthave.

Lees ook: Hoe gezond is plantaardige melk?

3. Happy cow

Waar je vijf jaar geleden  als vegan nog veroordeeld werd tot het eten van een saaie salade, hebben restaurants nu gelukkig meer plantaardige opties. Toch is de keus bij de één een stuk groter dan bij de ander en dat is waar Happy Cow om de hoek komt kijken. Deze app laat alle vegan en vegetarische restaurants en restaurants met vegan/vegetarische opties zien. Ook kun je reviews van anderen bekijken en zelf hotspots beoordelen.

4. Questionmark

Questionmark is een van de populairste apps voor vegans. Hiermee check je hoe een product scoort op het gebied van milieuvriendelijkheid, gezondheid en dierenwelzijn. Je scant simpelweg de barcode en krijgt direct te zien hoe duurzaam het product is voor je het in je winkelmandje legt.

Lees ook: Vegan broodbeleg: 22 ideeën voor een lekkere sandwich