1. Level up

Jouw ultieme borrelplank:Gusta serveerplank met handvaten

Maak van jouw borrelplank het letterlijke hoogtepunt van de tafel en geef al je andere servies het nakijken. De Gusta serveerplank met handvaten zet jouw waanzinnig lekkere hapjes op een voetstuk en is perfect voor kleine gezelschappen. Varieer ook op de plank in hoogte door bijvoorbeeld komkommer, wortel en paprika in reepjes te snijden en in glaasjes neer te zetten tussen andere hapjes zoals druiven, verschillende kazen en vleeswaren. Liever iets warms? Gerechten als kipsouvlaki, visspiesjes met knoflook en jackfruitsaté zijn ook makkelijk in glaasjes te serveren. Maak de porties in dit geval iets kleiner, zodat jij en je gezelschap ook nog van de andere gerechten kunnen genieten. In de bijgeleverde kleine bakjes stop je jouw favoriete dips. Wat dacht je van hummus en aïoli?

2. Round, round

Jouw ultieme borrelplank:Gusta’s Lazy Susan

Een grote, ronde borrelplank zoals de Lazy Susan van Gusta zorgt meteen voor sfeer aan tafel. Geen wonder dat influencer @Cheesebynumbers enorm fan is van dit model. Kijk bij haar af en ga voor kleur, kleur en nog eens kleur. Leg de plank helemaal vol met kazen, noten, toastjes, rauwkost, salami of rauwe ham en seizoensfruit. Hier past een lekkere spicy chutney of jam ook heel goed bij. Je kunt met deze plank ook op de Spaanse tour gaan en tussen de koude hapjes (denk aan stokbrood, ibéricoham, olijven) verschillende schaaltjes vullen met Mediterrane gehaktballetjes,garnalen met paprika en patatas bravas. Verzamel vervolgens het hele gezin en genieten maar!

3. Van wit tot rood

Jouw ultieme borrelplank:Gusta etagère bamboe

Nieuwe ronde, nieuwe hapjes! Verzamel een fles wit, rosé en rood en werk van boven naar beneden. Op de bovenste laag van de bamboe etagère van Gusta leg je een starter die perfect past bij de witte wijn, zoals bruschetta of tomaat-mozzarellaspiesjes. Ook rauwe ham, gefrituurde uienringen, kaasstengels en noten doen het goed. Na dit heerlijke begin, is het tijd om de rosé te ontkurken en een treetje lager te gaan. Kies voor olijven, een lekkere flammkuchen met geitenkwark, mosterd en spek en een harde kaas zoals parmigiano. Ook miniwraps met zalm en roomkaas, kip en avocado, carpaccio of gegrilde groenten met hummus doen het altijd goed. Daarna is het tijd voor de grande finale en mag de rode wijn op tafel komen. Lekker bij ossenhaasspiesjes of biefstukpuntjes, champignons in bierbeslag en kippenvleugeltjes. Mocht je daarna nog een gaatje over hebben, kun je ook nog twee minibrownies of glaasjes met chocolademousse tevoorschijn toveren. Lekker bij een dessertwijn!

Voor welke borrelplank kies jij? Bekijk alle stijlvolle planken op de website van Gusta.