Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Kerst met de redactie van Foodies

Foodies’ favoriete recepten van 2022

Advertentie

Met het nieuwe jaar in zicht blikken we terug op vorig jaar. Benieuwd wat je mede-foodies dit jaar het meeste maakten? Lees dan snel verder om Foodies' favoriete recepten van 2022 te ontdekken!

Foodies’ favoriete recepten

We hebben het afgelopen jaar dan ook de meest lekkere recepten gemaakt (en gegeten). Een paar recepten vielen éxtra goed in de smaak. Van sushirijst tot stoofpot, jullie maakten het allemaal. Wij maakten een lijstje van Foodies’ favoriete recepten van 2022. Heb jij één van deze populaire recepten al geprobeerd?

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Basisrecept sushirijst

Heb jij al wel eens zelf sushi gemaakt? Dat is heel erg leuk om te doen en helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Ons basisrecept voor sushirijst was dit jaar Foodies’ meest gelezen recept. Volg de stappen van het basisrecept gewoon op en je hebt in een handomdraai homemade sushi op tafel staan. Weet je niet goed waar je de sushi mee moet vullen? Bekijk dan ons artikel met suggesties voor de vulling van sushi’s.

> naar het recept: basisrecept sushirijst

sushirijst

2. Zelf boerenpaté maken

Eigenlijk is er niet één recept voor paté. Want iedere Franse charcutier heeft zijn of haar eigen recept. Alle Fransen zijn er dol op en zelfs in supermarkten zijn vaak meerdere soorten verse paté te koop. Toch werd ons recept veel als basis gebruikt. Met de ingrediënten kun je zelf variëren.

> naar het recept: zelf paté maken

pate maken

3. Hele kip bereiden

De lekkerste gebraden kip maak je natuurlijk zelf. Jullie lazen dan ook massaal ons recept voor gebraden kip. Heb jij dit recept nog niet geprobeerd? Probeer het dan eens, met ons handige stappenplan zet je in no-time een knapperige kip op tafel.

> naar het recept: hele kip bereiden

kip five spices

4. Varkensrack met whisky en bruine suiker

In de zomermaanden ging de BBQ weer aan. Dit recept voor varkensrack met whisky en bruine suiker werd door jullie veel gemaakt. Dat verrast ons niet want het vlees is ontzettend lekker in combinatie met bijvoorbeeld zoete aardappelen.

> naar het recept: varkensrack met whisky en bruine suiker

varkensrack meest gelezen recepten

5. Stoofpot van wild zwijn en bier

Niet verrassend dat dit heerlijke recept tot de top van Foodies’ favoriete recepten behoort. Deze bourgondische stoofpot uit de Belgische keuken met wildzwijnpoulet en abdijbier is gewoonweg gruwelijk lekker. Serveer met dikke Belgische frieten. Dan is het feestje helemaal compleet!

Stoofpot van wild zwijn en bier favoriete recepten

6. Knolselderijsteaks met café de paris-saus

Deze knolselderijsteaks behoren tot Foodies’ favoriete recepten van Ottolenghi. Dit jaar werden we nog meer fan van de chef en organiseerden we zelfs een kookworkshop met hem! Ottolenghi omschrijft deze steaks zelfs als een boterhemel en dat lijkt ons de perfecte motivatie om ze zelf ook eens te maken.

> naar het recept: knolselderijsteaks met café de paris-saus

knolselderijsteaks van Ottolenghi favoriete recepten

7. Roux

De basisrecepten werden ook goed gelezen afgelopen jaar. Zo ook dit recept voor roux. Dit is een mengsel van boter en bloem die de basis vormt van vele sauzen. Als jij weet hoe je een goede roux maakt, kan je volop variëren. Voeg dit recept dus zeker toe aan je kookrepertoire!

> naar het recept: roux

favoriete recepten

8. Salade met geitenkaas, spek en honing

Spek is de perfecte smaakmaker in deze salade met geitenkaas. Het ondersteunt het zoet van de honing en het frisse en romige van de geitenkaas. Het is dus niet verrassend dat dit recept tot de favorieten behoort.

> naar het recept: salade met geitenkaas, spek en honing

wintergerechten

9. Courgette-komkommersoep

Soms zijn de simpelste gerechten de lekkerste. Zo ook courgettesoep; verwarmend, gezond en lekker simpel! Dit recept met komkommer was dit jaar éxtra populair. Dat snappen we helemaal, want de combinatie van komkommer en courgette geeft het geheel een frisse smaak, waar niemand aan tafel genoeg van krijgt!

> naar het recept: courgette-komkommersoep

courgette komkommer soep

10. Appel crumble

Last but not least in dit rijtje met Foodies’ favoriete recepten: een heerlijke appel crumble. Want met een lekkere crumble zit je altijd goed. Snel, makkelijk en zo ontzettend lekker! Met ons recept maak je een ouderwetse warme zoetzure apple crumble, een lekker makkelijk dessert voor een gure herfstdag of als afsluiting van een gezellig kerstdiner.

> naar het recept: appel crumble

apple crumble favoriete recepten

Lees ook: Dit zijn Foodies’ meest gelezen artikelen van 2022

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!