Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Dit zijn de lekkerste wijn-spijs combinaties voor het weekend

Dit zijn de lekkerste wijn-spijs combinaties voor het weekend

In samenwerking met Les Généreux.
Profielfoto van SanneSanne

Advertentie

De zon op je huid, een wijntje in je hand en een lekker gerecht op de tuintafel: meer heb je dit weekend niet nodig. Met deze waanzinnige wijn-spijscombinaties trakteer jij jezelf op een perfecte middag.

Kunnen we het nóg leuker maken? Natuurlijk! Samen met Les Généreux stelden we een pakket samen waardoor jij nu supervoordelig kunt genieten van de lekkerste wijnen. Geloof ons: die wil je hebben, dus ga snel naar lesgenereux.nl/foodies-wijnpakket om van deze heerlijke actie te profiteren. Op = op, dus wacht niet te lang!

Wine & dine: de beste combinaties

Krijg jij al helemaal zin om de fles te ontkurken? Combineer die fijne wijnen met deze heerlijke gerechten voor een ongekende smaakbeleving.

1. Provençaalse lamskoteletten & Mourgues du Grès Galets Rouges

Wijnmaker François: “Lam met een zuidelijke Rhôneblend, wat een briljante combinatie. Niet voor niets een klassieker! We maken onze rode Galets op basis van syrah, aangevuld met grenache. De syrah kenmerkt zich door donker fruit, peperigheid en structuur, terwijl de grenache zorgt voor rondeur, body en rood fruit. Het gegrilde lamsvlees speelt perfect met deze aspecten. Het rijpe grenachefruit wordt mooi in balans gehouden door het hartige lamsvlees. Het vet van het vlees zorgt bovendien voor mooie afronding van de tannines. Het water loopt ons al in de mond.”

Provençaalse lamskoteletten met courgettesalade

2. Plaattaart met groene groenten & Mourgues du Grès Galets Rosés

Anne: “Deze gastronomische rosé maken we van syrah, grenache & mourvèdre. Dankzij z’n sappigheid en structuur is het een ideale wijn om bij te eten. De groene groenten in het gerecht vormen een spannend tegenwicht voor het uitbundig fruitige karakter van de rosé. De crème fraîche werkt perfect als bruggetje naar de sappige frisheid in de wijn. Wees niet te scheutig met de rauwe groene asperges, want die uitgesproken smaak zal de wijn snel overstemmen. Met de chili hoef je daarentegen niet zuinig te zijn: vanwege z’n weelderige roodfruittonen kan deze rosé best wat pittigheid aan!”

3. Krokant gebakken mul & Mourgues du Grès Galets Blanc

Wijnmaker François: “Galets Dorés met vis is altijd een match made in heaven. Hij is gemaakt van de druivenrassen grenache blanc, roussanne & rolle. De iets amandelachtige tonen van de roussanne passen perfect bij de krokant gebakken vis. De stoere smaak van de rozemarijn wordt mooi geaccentueerd door de kruidigheid van de grenache blanc. Dankzij de noordelijke ligging van de wijngaard behouden de druiven hun frisheid. Die combineert goed met de frisse zuren van de tomaat. Ook de subtiele mineraliteit van de wijn komt perfect tot z’n recht bij de frisheid van dit gerecht.”

Dit zit er in het wijnpakket

Creeër je eigen genietmoment met het overheerlijke Foodies wijnpakket van Les Généreux. Hierin vind je alle bovenstaande wijnen (2x Château Mourgues du Grès Costières de Nîmes Galets Dorés Blanc 2019/20 (€ 10,55), Château Mourgues du Grès Costières de Nîmes Galets Rosés 2020 (€ 10,55) & Château Mourgues du Grès Costières de Nîmes Galets Rouges 2019 (€ 10,55) voor slechts €59,95. Ook fijn: het pakket wordt helemaal gratis bij je thuisbezorgd. Waar wacht je nog op?

Les Généreux is een samenwerkingsverband van kwaliteitswijnhandels verspreid over heel Nederland. De wijnen worden gezamenlijk ingekocht en rechtstreeks van de wijnboer geïmporteerd. Kijk voor verkoopadressen op www.lesgenereux.nl. De actie met het Foodies wijnpakket duurt t/m 19 april 2021.

Profielfoto van

Sanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!