Wat is Karma Kebab?

Karma Kebab is het grootste kebabmerk ter wereld, en ook nog eens allemaal vanuit Amsterdam. De ambities liggen hoog. Zo werden de jongens van Karma Kebab in 2018 door Lowlands gevraagd om na te denken over een duurzame nachtsnack. Ze gingen bijvoorbeeld op zoek in een straal van 20 kilometer rondom Lowlands naar mogelijke ingrediënten. De voorwaarden: zo lokaal en duurzaam mogelijk, maar bovenal ongelofelijk lekker.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kebab van knolselderij

De kebab van knolselderij en tarwe was op Lowlands een doorslaand succes, mede doordat vleeseters helemaal niet doorhadden dat ze plantaardig aan het eten waren. Zo rolden ze onbedoeld door in de festivalwereld. Oprichter Pascal Labrie: “Na Lowlands werd ik gebeld door Into The Great Wide Open of ik wilde komen met onze foodtruck. Die had ik helemaal niet, maar heb ik toen geleend!” De festivals hebben later ook bepaald hoe het bedrijf eruit zou zien. Kebab en feest zijn niet los van elkaar te zien en worden in alles wat Karma Kebab doet bij elkaar gebracht.

Het is absoluut een uniek product. In tegenstelling tot veel andere vleesvervangers wordt er namelijk geen gebruik gemaakt van soja. Dit zorgt ervoor dat er veel lokaler wordt gewerkt. “Daarnaast kunnen we hiermee een product maken met uitsluitend begrijpelijke ingrediënten op de achterkant van de verpakking”, zegt Hidde Stolwijk, medeoprichter en CEO van het bedrijf.

Foodtruck Karma Kebab

Goed voor je karma

Een verse pita, duurzame kebab op basis van knolselderij en ongeëvenaarde knoflooksaus. Dat zijn de ingrediënten van deze tongstrelende snack. Bij elke hap zal je gegarandeerd gaan watertanden, ook al ben je een doorgewinterde carnivoor. Door het duurzame en lokale karakter van Karma Kebab ben je niet alleen goed voor jezelf, maar ook nog eens voor de planeet. Extra karmapunten in the pocket dus! “Want met z’n allen eten we de wereld een beetje beter”, aldus Karma Kebab. Doe je mee?

Karma Kebab gaat de horeca in

Tegenwoordig vind je Karma Kebab ook bij online supermarkten zoals Crisp, maar de ambitie ligt in eigen horeca. Hidde: “We zijn op dit moment onze eerste eigen locatie in Utrecht aan het openen. Daar willen we mensen verrassen en inspireren met duurzaam eten in een bar waar we de vibe van een festival vangen – ongedwongen en ontspannen met verrassend lekker eten.” In Utrecht komt de eerste bar, maar daarna moeten er snel meer volgen. Ze willen de deuren openen in april.

Karma Kebab