Liefhebbers van het buitenleven kunnen hun geluk niet op in het pittoreske Arcen. Met meer dan 15 unieke tuinen, aangelegd rondom een historische buitenplaats en een 17e eeuws kasteel is er bij de Kasteeltuinen Arcen van alles te zien en te beleven. De verschillende tuinen variëren in grootte en thematiek en omvatten een uitgebreide collectie bloemen en planten, waardoor er elk seizoen iets nieuws te ontdekken valt. Word je al enthousiast? Dan ben je vast helemaal blij te horen dat het park weer open is.

Place to be voor foodies

Natuurlijk is ieder hoekje van de Kasteeltuinen Arcen een bezoekje waard, maar sla zeker de Patiotuinen niet over. Hier vind je de mooiste kleine tuinen die je zeeën van inspiratie opleveren voor je eigen tuin. Sinds 2014 prijkt er ook een groente- en moestuin in de Patiotuinen. Deze modern aangelegde tuin laat zien hoe je zelfs op kleine oppervlakten groente, fruit en kruiden kunt verbouwen. In rekken tegen de wand introduceren we een nieuwe en efficiënte vorm van tuinieren: het verticaal tuinieren. Deze rekken zijn ontworpen door onze timmerman. Krijg je direct zin om dit zelf proberen? De werktekeningen van deze rekken zijn op te vragen via Kasteeltuinen Arcen zodat jij thuis ook verticaal kunt tuinieren.

Maar er is meer: de andere tuinbakken zijn juist op ideale werkhoogte versteld waarin oude, nieuwe en vergeten soorten groente, fruit en kruiden worden verbouwd. Bij de Groente- en Moestuin is volop aandacht voor de zintuigen geur en smaak. Ruik aan de diverse groenten en kruiden en er mag zelfs geproefd worden.  In de diverse horecagelegenheden op het park wordt er ook gebruik gemaakt van seizoen- en streekproducten en wat er op dat moment in de tuin groeit. Hoe leuk is dat?

De lekkerste rozen

Heb je wel eens gekookt met rozen? Na een bezoek aan de Geur- & Smaaktuin in het Rosarium wil je dit zeker eens proberen. Hier vind je tientallen rozensoorten met een sterke geur en/of smaak. De bijbehorende naambordjes vertellen jou precies welke bijzondere geur- of smaakeigenschappen de roos bezit. De eetbare bloembladeren zijn inmiddels zo geliefd, dat er veel kook- en bakrecepten zijn verschenen. Blikvanger in de tuin zijn verschillende rozenbogen en rank-elementen voor klimrozen. De rozen in deze rozentuin zijn een schenking van de Duitse rozenkweker W. Kordes‘ Söhne, die vanwege zijn gezonde, lang-bloeiende en gemakkelijk te onderhouden rozenteelt internationale bekendheid geniet. Dit moét je een keer gezien hebben.

Reserveer jouw plekje

De Kasteeltuinen Arcen wordt vast en zeker jouw favoriete uitje deze zomer. Wees er dan ook snel bij, want een kaartje kopen in de voorverkoop is niet alleen heel voordelig, maar ook noodzakelijk. Liever nog wat meer informatie? Op de website van de Kasteeltuinen Arcen lees je nog meer over dit geweldige park. Wanneer mogen ze jou verwelkomen?