Dit moet je weten over de Detroit Style Pizza

De geboorteplek van de pizza laat zich wel raden. Deze Amerikaanse pizza is ontwikkeld in Detroit, Michigan. Het is een rechthoekige plaatpizza met een dikke korst. Liefst een beetje knapperig en luchtig. Traditioneel gezien gaat er behoorlijk wat kaas en tomatensaus op, liefst tot over de randen. Daarnaast is pepperoni een belangrijk ingrediënt. Het bijzondere aan de Detroit Style Pizza? Je legt de pepperoni direct op het deeg, daarna de kaas en als laatste de saus. De kaas wordt uitgesmeerd tot aan de randen waardoor deze een krokant korstje krijgt. De ijzeren bakplaat waarin je de pizza bakt is van origine een bak voor schroeven en moeren vanuit de auto-industrie.

Het onstaan van de Detroit Style Pizza

Het meest waarschijnlijke verhaal is dat de pizza rond 1946 ontstond in een eetcafé in Detroit. Het schijnt dat de pizza is gebaseerd op een Italiaanse sfincione, een knapperige Siciliaanse panpizza. Dit eetcafé werd later omgedoopt tot “Buddy’s Pizza” en de pizza bleef op de kaart staan. Tot aan 2010 vond je de pizza nergens anders, tot twee broers uit Detroit in 2011 een pizzarestaurant openden in Austin, Texas. Langzaamaan gebeurde dit in steeds meer steden door Amerika heen. In 2012 won een lokale pizzachef een grote prijs met een Detroit Style Pizza in Las Vegas. De pizza werd direct een grote hit, en steeds meer chefs zetten ‘m op de kaart. Laat marketing maar aan Amerikanen over; jaren later gaat deze hype de wereld over!

Nog even geduld

Tot op heden zagen we de pizza nog niet op Nederlandse menu’s verschijnen. The Dominator van Dominos Pizza komt dicht in de buurt, maar is momenteel niet verkrijgbaar. Heb jij ‘m al ergens gezien? Laat het ons weten! Tot die tijd duiken we maar zelf de keuken in. Daarbij is Google je beste vriend, gelukkig staan er redelijk wat recepten online.

Heb je trek gekregen? Lees ook: 5 heerlijke pizza’s om te delen

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.