We houden van mensen die van eten houden en daar een televisieprogramma over maken. Hier delen we daarom graag onze foodies kijktip.
Vorige week schreven we al over de nieuwe serie ‘De Aardappeleters’ waarin Joris Vermeer naar de achtergronden zoekt van ons dagelijkse eten. Hij steekt de loftrompet over geadopteerde gerechten die inmiddels zo gewoon zijn geworden dat we er bijna niets meer over weten.

Met stokjes

Aanstaande maandag gaat Joris op zoek naar Sushi. Wil de aardappeleter beschaafd eten, dan doen hij dat met stokjes. Daarmee kan hij -in groen pakpapier gewikkelde- blokjes rijst met een lapje vis naar binnen lepelen. Heel geraffineerd! Kwakje zwarte saus erover en eten maar.
In Japan blijkt de meest echte sushi alles behalve vers te zijn. Joris Vermeer proeft van een vis die zo verrot is dat een doorgewinterde Franse kaaseter ervan kokhalst. Hij struint over de mooiste vismarkt ter wereld en eet op stand: bij de sushichef van de Japanse premier.
De Aardappeleters, elke doordeweekse (werk)dag om 19.55 uur op NPO2. De aflevering over sushi is te zien op maandag 16 januari.