We houden van mensen die van eten houden en daar een televisieprogramma over maken. Hier delen we daarom graag onze foodies kijktip!
In de nieuwe serie De Aardappeleters zoekt Joris Vermeer naar de achtergronden van ons dagelijkse eten. Hij steekt de loftrompet over geadopteerde gerechten die inmiddels zo gewoon zijn geworden dat we er bijna niets meer over weten. De Aardappeleters, de komende twee weken elke doordeweekse werkdag om 19.55 uur op NPO 2.

Babi pangang

In de eerste week alles over de herkomst van babi pangang. De typische aardappeleter kijkt op zondag, met het bord op schoot naar Studio Sport. En wat ligt er op dat bord: babi pangang. Hele volksstammen zijn ermee opgegroeid.
Aardappeleter Joris Vermeer zoekt gehucht, stad en land af naar de oorsprong van onze babi pangang. De eerste stop: de Chinees van IJmuiden. En? Het meest bekende Chinese gerecht blijkt Indonesisch.
Op Sumatra hoort Joris dat de missionaris wel eens trek heeft in wat anders, krijgt hij een hapje varkensbloed van oom snor en kijkt hij om de deur bij een hondenrestaurant. Vreemd genoeg vindt hij wat hij zoekt bij terugkomst in Nederland..
Aanstaande maandag 9 januari, 19.55 uur op NPO 2.