1. The Final Table

Deze heerlijke Netflix serie over eten draait om internationale keukens én deelnemers. In iedere aflevering staat er een ander land in the picture en moeten de 24 deelnemers proberen indruk te maken op de jury. De winnaar krijgt The Final Table: een plek naast de negen juryleden. Extra leuk: er doet ook een Nederlandse chef mee aan het programma.

2. Chef’s Table: France

Waarschijnlijk heb je alle afleveringen van Chef’s Table al gezien (zo niet: doen!), maar ken je Chef’s Table: France ook al? In de vier afleveringen komen Franse topkoks aan bod die veel betekent hebben voor de foodcultuur van het land. We zien de mooiste gerechten, horen meer over hun visie en ook de beelden van de plek waar ze hun restaurants runnen zijn om te watertanden.

3. Cooked

In de mega interessante miniserie Cooked duikt auteur Michael Pollan in de wereld van koken en eten, maar niet op de manier waarop je verwacht. Hij neemt je mee op een interessante ontdekkingsreis waarin je erachter komt hoe koken de wereld heeft veranderd en waarom het bereiden van een maaltijd zo’n belangrijke plek in ons leven heeft ingenomen. Cancel al je andere plannen, want als je eenmaal begint zit je tot 02:00 ’s nachts te Netflixen.

Heb je deze Netflix series over eten al gezien? We hebben nog meer heerlijke kookshows voor je op een rijtje gezet. Hier vind je deel één en hier deel twee. Of luister je toch liever naar de lekkerste culi podcasts?