Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Lezersaanbieding: 25% korting op biologische wijnen van Neleman

Lezersaanbieding: 25% korting op biologische wijnen van Neleman

In samenwerking met Neleman Wijnen

Advertentie

Zonder een goed glas wijn is jouw zomer niet compleet. Dit jaar schenken wij Just Fucking Good Wine – rosé van Neleman Wijnen in onze glazen. Een bijzondere rosé met een prachtige kleur. Hints van bloemen en cake in de neus en qua smaak fris en verleidelijk met de voor Garnacha typische tonen van aardbei. Een voor rosé ongekend lange en zachte afdronk.

Krijg je al zin in deze heerlijke wijn? Dan hebben we goed nieuws! Je bestelt Just Fucking Good Wine – rosé van Neleman Wijnen nú met 25% korting door de code FOODIES25 te gebruiken. Dan bemachtig jij deze ongekende smaaksensatie van 12.95 voor 9.71 per fles. Langskomen bij Neleman Zutphen – Groenmarkt 10 of Neleman Utrecht – Burg. Reigerstraat 24A kan natuurlijk ook! Hou je meer van rode, witte en/of mousserende wijnen dan mag je deze korting ook gebruiken.

Ontdek deze wijn

Biologisch & vegan

Neleman wijnen – altijd biologisch en vegan friendly – zijn geïnspireerd door de lifestyle van mediterraan Spanje. Bodegas Neleman is opgericht door de Nederlandse wijnliefhebber, voormalig importeur en nu zelf wijnmaker Derrick Neleman. Hij heeft een compleet nieuwe manier om de wijnwereld te benaderen, met respect voor de oude wijngaarden in deze regio en speciale aandacht voor lokale authentieke druivenvariëteiten. Altijd op zoek naar de speciale kenmerken van deze zeer oude grond in dit heuvelachtige gebied. We grijpen zo min mogelijk in, zowel in de wijngaard als in de wijnkelder. We laten de natuur haar werk doen. Alle Neleman wijnen weerspiegelen de essentie van dit bijzondere en perfecte terroir.

Bodegas Neleman is met zijn wijngaarden en wijnhuis gevestigd in Casas del Rey, ten westen van Valencia, zo’n 900 meter boven zeeniveau. Een klein charmant dorp met slechts 60 inwoners gelegen in het hart van een prachtig natuurreservaat Las Hoces del Cabriel, recentelijk op de lijst van Werelderfgoed van de Unesco geplaatst. Overdag heel warm, ’s nachts heel koel en zachte regens op z’n tijd. Dit geeft de wijnen hun speciale karakter.

De hoge ligging van de wijngaarden, in combinatie met de oude wijnstokken (tot 80 jaar!) en de droge grond maken dat de wijnstokken harder moeten werken en dieper moeten zoeken naar water. Dat is goed nieuws: hoe dieper de wortels, hoe dieper en beter de kwaliteit van de druiven! Neleman werkt vooral met inheemse en soms zelfs bijna uitgestorven variëteiten zoals tardana, verdil, macabeo, bobal monastrell, tempranillo, en garnacha.

We love duurzaamheid

Duurzaam en ecologisch verantwoord werken zit in de genen van Neleman. We gebruiken en recyclen kurk en voor elke 173 flessen wijn planten we een boom in het natuurpark Las Hoces del Cabriel om onze CO2-uitstoot te compenseren. Een opsteker voor de biodiversiteit én het helpt het lokale landschap te herstellen in zijn meer natuurlijke staat! Onze wijnlabels ontstaan in nauwe samenwerking met jonge creatieve designers uit de hele wereld, wat ons merk eigentijds en opvallend maakt.

 De smaak van Spanje

Met Neleman wijn proef je de smaak van Valencia. Moderne wijnen, geen overdreven hout of boventonen maar gebalanceerde warme en frisse wijnen die je doen denken aan een mediterrane vakantie. Zo ook de Just Fucking Good Wine – rosé. Deze wijn heeft een bijzonder label en een bijzondere naam, ontworpen door een jonge designer met een knipoog naar zijn gedachten over wijn. Er wordt veel geschreven over wijn, moeilijk gedaan over wijn, dit is zoals hij en wij het zien: Just Fucking Good Wine en niets anders! Tip: Dit lekkers smaakt nóg beter met een smakelijke pita met aubergine on the side. Probeer Neleman Wijnen zelf en laat je overtuigen!

Druivensoort: garnacha.
Herkomst: D.O. Valencia
Alcoholpercentage: 12,5 %
Prijs: €12.95
Gecertificeerd biologisch en vegan (wijn geklaard met plantaardig eiwit)

*niet geldig op aanbiedingen en wijnpakketten. Actie geldig tot 21 juli 2020 of tot we door de voorraad zijn. Geen 18? Geen alcohol. 

 

Profielfoto van

foodies-partner

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!