Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
nextar PX

Maak je dessert compleet met…Pedro Xímenez sherry!

In samenwerking met Pedro Xímenez

Advertentie

Zie je PX of Pedro Xímenez staan op een fles sherry? Bereid je dan voor op een zijdezachte, stroperige dessertwijn. Deze PX in het bijzonder is 9 jaar gerijpt en zit daarom boordevol zoete aroma's van rozijnen, karamel en dadels. NECTAR PX is ideaal als dessertwijn, eigenlijk is het al een dessert op zich, maar het gaat gelukkig ook heel goed met verschillende soorten nagerechten. Je combineert ‘m bijvoorbeeld met chocolade en bij – of óver - vanille-ijs. Of als zoete begeleider bij de kaasplank. Ga dan vooral voor extra zoute kazen zoals blauwader of oude kaas: opposites attract!

Wat maakt deze sherry dan zo heerlijk zoet? De druiven worden niet meteen geperst, maar mogen eerst nog even ‘zonnen’. Zo worden de druiven getransformeerd tot rozijnen, die nog boordevol suikers zitten. Deze worden vervolgens geperst, om de sherry van te maken. Wist je dat Pedro Xímenez hoogstwaarschijnlijk de zoetste wijn ter wereld is? Dat klinkt heel heftig, alleen komt deze wijn alsnog fris en harmonieus over door de natuurlijke zuurgraad. Het proberen waard dus!

Familiebedrijf

NECTAR PX is een sherry van Tio Pepe van González Byass, een van de bekendste sherry-producenten ter wereld én al sinds 1835 een familiebedrijf. Het hoofdkantoor van González Byass is nog altijd te vinden in Jerez de la Frontera, dé sherry hoofdstad van de wereld.

Pedro Xímenez is verkrijgbaar bij Gall & Gall voor slechts € 6,95

Pedro Xímenez sherry in huis? Maak dan deze heerlijke no-bake chocolade-sherrytaart

Profielfoto van

foodies-partner

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!