Wat is Manuka honing?

Manuka honing is een rauw en ongepasteuriseerd bijproduct van de Manuka plant. Deze inheemse struik groeit al meer dan 80 miljoen jaar in het wild in het ongerepte, ruige landschap van Nieuw-Zeeland. De plant is vaak twee tot vijf meter hoog. In sommige gevallen kan de struik zelfs uitgroeien tot een boom van 15 meter hoog. Zoals we weten doet normale honing wonderen voor je gezondheid dankzij allerlei antioxidanten, maar de Manuka honing is toch wel echt de superfood onder de honing. Het staat namelijk onder andere bekend om haar sterk antibacteriële en schimmeldodende eigenschappen.

Unieke eigenschappen

De honing van de Manuka plant wordt al generaties lang gebruikt door de Maori’s, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. Het is dan ook één van hun best bewaarde natuurwijsheden. Van nature bevat het hoge niveaus van de werkzame stof MGO, deze stof bestrijdt effectief ziekteverwekkers, maar kan ook bacteriën in bijvoorbeeld de keel verwijderen. In normale honing vind je ongeveer 20 tot 50 milligram per kilogram van dit stofje, maar bij Manuka honing kan dat oplopen tot maar liefst 850 milligram per kilogram. Op het potje staat door middel van de cijfers 5+ tot 20+ en hoger aangegeven hoeveel MGO er aanwezig is in de honing. Hoe hoger dit getal, hoe hoger het antibacteriële vermogen. Ook bevat het fytonutriënten, dat zijn bestanddelen van planten die een positief effect hebben op het lichaam. Dankzij haar krachtige werking is deze honing wat duurder dan normale honing, maar vanwege de aanwezigheid van deze bio-actieve stoffen is het echte superfood-musthave!

Lekker én gezond

Over heel de wereld staat Manuka honing bekend om zowel de karakteristieke smaak als alle positieve effecten op de gezondheid. Het verhelpt allerlei klachten, van wondgenezing tot allergieën en van griep tot verkoudheid. Ook bevordert het de aanmaak van goede micro-organismen in de darm en remt het ontstekingen.

De keuze is reuze

Ben je inmiddels overtuigd? Dan hoef je alleen nog te beslissen voor welke soort Manuka honing je wilt gaan. Er is keuze uit een heleboel verschillende producten met ieder zijn eigen specifieke voordelen. Zoek je een praktische manier, kies dan voor bijvoorbeeld zuigtabletten. Deze helpen een pijnlijke keel te verzachten en neem je makkelijk mee voor onderweg vanwege het formaat. Je kunt ook kiezen voor Manuka honing siroop. Kortom: voor ieder wat wils!

Geef ook jouw weerstand een boost met de Manuka honing van Superfoodstore!

Manuka honing

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.