MasterChef Australië

In MasterChef Australië strijden amateurkoks uit heel Australië voor de titel van Masterchef. Ze tonen hun kooktalenten aan de juryleden, die bestaan uit beroemde koks en recensenten. Maandag ging alweer het 14e seizoen van dit populaire programma van start op Net5. Heb je de eerste aflevering gemist? Kijk ‘m gemakkelijk terug op Kijk.nl en volg maandag- tot en met donderdagavond de nieuwe afleveringen rond 18.25 uur op Net5.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Fans & Favourites

Dit seizoen gaat het er iets anders aan toe dan de afgelopen jaren. Zijn we eindelijk gewend aan de nieuwe jury bestaande uit topchef Jock Zonfrillo, recensent Melissa Leong en oud-deelnemer Andy Allen, krijgt het programma dit seizoen een nieuwe twist. De eerste aflevering start met twaalf thuiskoks en twaalf voormalige kandidaten die de keuken binnenlopen. Ze koken allemaal een gerecht dat hun sterke punten laat zien om een immuniteitsspeld te winnen. Dit seizoen strijden twaalf oude bekenden (waaronder de winnares van het allereerste seizoen) met twaalf onbekende foodies.

Tijdsdruk in MasterChef Australië

Zoals elk seizoen komen de mooiste gerechten voorbij die door de deelnemers onder flinke tijdsdruk worden gemaakt. In de eerste aflevering staat de druk er al meteen goed op, binnen 75 minuten moeten de deelnemers een gerecht op tafel zetten waarvan ze zelf vinden dat het hun sterke punten benadrukt. Of het ze lukt? Dat verklappen we niet… Wat we wel kunnen verklappen is dat er diverse gerechten voorbij komen waar het water ons van in de mond loopt!

MasterChef Australië

Lees ook: