Pizza opnieuw opwarmen

Gisteren pizza gegeten en nog wat puntjes over? Voor sommige mensen is dit ondenkbaar. Maar wij begrijpen heel goed dat je ogen soms groter zijn dan je maag. Mocht jij daarom pizza over hebben, gooi deze restjes dan vooral niet weg, maar warm ze weer op. Veel mensen doen dat niet omdat ze bang zijn dat het resultaat niet is zoals het zou moeten zijn. Niet zonder reden, want als je het verkeerd aanpakt kan het deeg heel droog of je juist slap worden. Wil je dat voorkomen en pizza opwarmen als een pro? Lees dan snel verder.

Wil je iedere week handige kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Slappe hap

Pizza is een waanzinnig populair gerecht. Niet gek dus om de restjes te bewaren om hier op een later moment van te kunnen genieten. Gelukkig is pizza opnieuw opwarmen helemaal niet moeilijk en wanneer je deze handig tips opvolgt smaakt ‘ie als vers uit de oven. Verrassend genoeg is opnieuw opwarmen in de oven niet de beste manier. Dit duurt namelijk relatief lang en de pizza wordt meestal niet gelijkmatig verwarmd. Het resultaat? Een pizzabodem die deels verbrand of uitgedroogd is en niet overal even warm. Zonde! Opwarmen in de magnetron is helaas ook geen goed idee. Hierbij wordt de warmte ook niet gelijkmatig verdeeld, waardoor de kaas je tong kan verbranden terwijl de bodem nog slap is.

Pizza opwarmen: de juiste manier

Maar hoe moet je pizza dan wel opnieuw opwarmen? In de pan! Verwarm hiervoor een keukenpan op middelhoog vuur. Voeg geen boter of olie toe en leg er de pizzastukken in zodra de pan goed heet is. Giet er een paar druppels water bij en dek de pan snel af met een deksel. Zet het vuur laag en wacht een paar minuten zodat de pizza in de pan kan stomen. Na ongeveer vijf minuten is de korst goed knapperig, de kaas gesmolten en kun je gaan smullen.

pizza opnieuw opwarmen

Lees ook: Eten opwarmen: zo doe je dat in de oven en magnetron