In het zomernummer van Filosofie Magazine lees je een spoedcursus met vier filosofen over proeven, eten en genieten. Zo vertelt wijnkenner en filosoof Jacqueline Duurland in een interview over proeven met je neus en waarom dezelfde wijn niet altijd hetzelfde smaakt. Je leest over haar boek Vinosofie waarin twee grote liefdes samenkomen: wijn en filosofie. Daarbij leer je in een essay hoe smaken en geuren ons niet alleen in hogere sferen kunnen brengen, maar ook juist walging op kunnen roepen. Wat maakt dat wij een fascinatie hebben voor ‘vieze’ geuren en smaken zoals funky kazen en Surströmming?

Sapere aude, durf te proeven!

In het achtergrondstuk worden twee filosofen en een smaakontwikkelaar gevraagd naar de zin van de hand, neus en tong. Wat als we bewust stilstaan bij het proeven? Wat gebeurt er als we proeven? En kun je beter leren proeven?

Daarnaast vind je in dit nummer een interview met doemdenker Lisa Doeland over leren leven met onze uitsterfelijkheid, denken over niets met de Britse logicus Graham Priest,  en filosoof en vakdidacticus Eva-Anne Le Coultre vertelt hoe je denkruimte schept in de klas. Ten slotte in het katern Filosofie is makkelijker als je denkt: wat is rekenen?

Smaakt dit naar meer?

Wil jij leren van grote filosofische denkers over smaak? Lees dan het zomernummer van Filosofie Magazine! Verkrijgbaar bij de boekhandel of bestel de editie online en ontvang hem thuis op de deurmat!