Cantine Due Palme

In de prachtige, ongerepte Zuid-Italiaanse regio Puglia, in de streek Salento, ligt Cantine Due Palme. Deze coöperatie bestaat sinds 1989 en staat onder de bevlogen leiding van de in Puglia geboren en getogen Angelo Maci. De streek Puglia en haar wijnen zitten hem in het bloed. Angelo’s belangrijkste doel is dan ook het in ere houden van de authentieke, Salentijnse wijnbouwtradities. De cantina teelt bijvoorbeeld oude, inheemse druivenrassen, zoals negroamaro, primitivo, aleatico, malvasia nera en susumaniello.

Due Palme staat natuurlijk wel met beide benen in de 21e eeuw: de hypermoderne kelder bevat alle snufjes die een vooruitstrevende wijnmakerij nodig heeft, waaronder roterende vergistingstanks en een volledig geklimatiseerde vatenkelder. Zo is Cantine Due Palme sinds jaar en dag hét symbool voor de Pugliese wijncultuur en is het een van de belangrijkste moderne vertegenwoordigers van haar terroir, geschiedenis en traditie.

Zelf proeven? Maak gebruik van deze speciale actie!

Het wijnpakket bestaat uit:

2x Cantine Due Palme Salento Albrizzi 2018 

  • Krachtig & houtgerijpt
  • Van primitivo & cabernet

€ 10,20 per fles

2x Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano 2019 

  • Due Palme’s bestseller
  • Zwoel, rijp & zacht

€ 6,50 per fles

2x Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano Collezione Privata 2019 

  • Domiziano deluxe
  • Intens & geconcentreerd

€ 8,45 per fles

Master of Wine Job de Swart

Sinds 2018 is Job de Swart (39) Nederlands derde Master of Wine. Dit is de hoogst haalbare kwalificatie op wijngebied; wereldwijd zijn er nog geen 400 wijnkenners die deze prestigieuze titel aan hun naam mogen verbinden. Job werkt als inkoper voor Les Généreux – een samenwerkingsverband van 37 zelfstandige wijnwinkels – en houdt zich verder bezig met lesgeven, het begeleiden van proeverijen en het schrijven van artikelen. Dat hij gek is op wijn en eten spreekt voor zich.

Lamsstoof met olijven, rozemarijn en ingelegde citroen

Job: “De stevige structuur van deze houtgerijpte krachtpatser wordt prachtig afgerond door het vet en zout van het vlees. Een ultieme wijn-spijscombinatie!”

Runderragout met pappardelle

Job: “Wat je noemt comfort food, deze heerlijke pasta! Daar hoort natuurlijk een hartverwarmende rode wijn bij. De Collezione Privata van Due Palme is daar een perfect voorbeeld van.”

Groentelasagne

Job: “Doordat hij vol van smaak, maar niet te zwaar of stevig is, past de Domiziano uitermate goed bij deze smaakvolle, vegetarische lasagne.”

Les Généreux

Les Généreux is een samenwerkingsverband van kwaliteitswijnhandels verspreid over heel Nederland. De wijnen worden gezamenlijk ingekocht en rechtstreeks van de wijnboer geïmporteerd. Kijk voor verkoopadressen bij Les Généreux.

Due Palme wijnpakket

Speciaal voor foodieslezers

Due Palme wijnpakket
€50,-

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter fotografie: Sander Damen Styling: Alexstyling

Actie duurt t/m dinsdag 13 oktober 2020.