Witte wijnvlekken uit kleding verwijderen

Heb je witte wijn op je kleding gekregen? Dan beginnen we gelijk met het goede nieuws: deze vlek is het makkelijkst te verwijderen. Het is wel belangrijk om snel te handelen. Trek dus direct na het ongelukje het kledingstuk uit en spoel de vlek uit met koud water. Stop je jurk, blouse, shirt of broek vervolgens in de wasmachine en was volgens voorschriften. Deze methode zal witte wijnvlekken uit kleding verwijderen.

Rode wijnvlekken uit kleding verwijderen

Rode wijnvlekken uit kleding verwijderen is helaas een stuk lastiger. Hierbij is snelheid van belang. Hoe eerder je handelt, hoe groter de kans is dat je favoriete kledingstuk heelhuids uit de strijd komt. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar om deze vlek te verwijderen kun je er het beste wat witte wijn overheen gieten en deze vervolgens wegdeppen. Als je geen witte wijn in huis hebt, dep je eerst de vlek droog. Strooi er vervolgens wat zout overheen. Hierdoor wordt de rode wijn geabsorbeerd en kun je de wijnvlek uit kleding verwijderen. Was vervolgens volgens voorschriften.

Rosévlekken uit kleding verwijderen

Wordt de rosé omgestoten? Ook dan is zout de oplossing. Strooi dit over de vlek en dep de vlek vervolgens droog. Spoel vervolgens het kledingstuk uit in heet water en was volgens voorschriften. Dit zal ervoor zorgen dat de wijn geabsorbeerd wordt.

Disclaimer: het gebruiken van deze methode is geheel op eigen risico. foodies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade.