Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Wil je proeven: visrisotto met plantaardige Good Catch tonijn

Wil je proeven: visrisotto met plantaardige Good Catch tonijn

In samenwerking met Good Catch

Advertentie

In de Week zonder Vlees is er veel aandacht voor de impact van de vleesindustrie op het milieu en vleesvervangers als alternatieven. Maar hoe zit het met vis? Wetenschappers melden dat sinds de jaren ’90 de wereldwijde visstanden hard achteruit lopen. Maar er zijn ook gewoon mensen als jij en ik die minder dierlijk voedsel willen eten en zoeken naar een goed alternatief voor vis.

Good Catch is een door chefs ontwikkeld merk met smaakvolle, plantaardige alternatieven voor tonijn. Good Catch-producten bieden de ervaring van echte vis dankzij gebruik van peulvruchten. Hun gepatenteerde zes-peulvruchtenmengsel van erwten, kikkererwten, linzen, soja, tuinbonen en marinebonen levert eiwitten en een textuur die lijkt op dat van vis.

In Nederland is momenteel de Good Catch plantaardige tonijn verkrijgbaar in drie smaken en kant-en-klaar verpakt in handige zakjes.

  • Naked in Water: De originele “naakte” versie is ontwikkeld om proteïnen toe te voegen aan dagelijkse maaltijden.
  • Mediterranean: De mediterrane versie heeft een toegevoegde smaak van Zuid-Europese knoflook, kruiden, zoete paprika en een beetje pit.
  • Oil & Herb: Een combinatie van Olie en Kruiden maken dit een meer Italiaanse versie. Perfect voor bij een pasta of een antipasto plankje.

Lekker plantaardig

Chad Sarno, oprichter van Good Catch, zegt: “Bij Good Catch zijn we verenigd door de liefde voor lekker eten, eerbied voor het milieu en dierenwelzijn. Onze missie is om lekker plantaardig voedsel te maken voor iedereen, van veganist tot omnivoor en alles daartussenin. De Week zonder Vlees is een geweldige kans om het bewustzijn over alternatieven voor vis te vergroten en de overtuiging te versterken dat een plantaardig dieet niet alleen heerlijk is, maar ook kan helpen de wereld te voeden en te redden.”

Good Catch is een product uit de VS en verkrijgbaar voor €2,99 bij diverse supermarkten en online shops.

Zelf proberen? Maak dan deze vegan visrisotto met citroen en rucola!

Dit heb je nodig:

– 2 eetlepels plantaardige boter
– 2 eetlepels extra vierge olijfolie
– 2 gesnipperde middelgrote uien
– 4 teentjes gesneden knoflook
– 330 gram Aborio-rijst
– 250ml droge witte wijn
– 1 eetlepel zeezout
– 2 theelepels gemalen witte peper
– 1,25 liter koud water
– 3 zakjes Good Catch® Oil & Herbs Plantaardige Tonijn
– 100 gram rucola
– 90 gram plantaardige geraspte Parmezaanse kaas + extra ter garnering
– Rasp van 2 medium citroenen + extra ter garnering
– 1 eetlepel vers citroensap

Zo maak je het:

1. Voeg in een grote pan met zware bodem plantaardige boter en olijfolie toe en sauteer de uien en knoflook op matig vuur tot ze glazig zijn.
2. Voeg de Arborio-rijst toe en meng met de uien, knoflook, boter en olie voor een minuut of 2. Blijf roeren zodat de rijst niet blijft plakken.
3. Blus de rijst af met de witte wijn en ga door met roeren en koken tot de wijn volledig wordt opgenomen. Voeg zout en peper toe en blijf roeren.
4. Voeg vervolgens in kleine stappen koud water toe aan de rijst. Laat koken tot alle vloeistof is opgenomen voordat je het volgende beetje water toevoegt.
5. Ga door met dit proces en roer voortdurend, totdat al het water is opgenomen en je een romig eindproduct hebt bereikt. De rijst moet licht beetgaar zijn.
6. Voeg de Good Catch Plantaardige Tonijn toe en zet nog een minuut of twee op het vuur om te verwarmen.
7. Voeg tot slot de rucola, de Parmezaanse kaas, de citroenschil en het citroensap toe en roer tot de rucola verwelkt.
8. Serveer warm. Garneer met meer geraspte Parmezaanse kaas en citroenschil, indien gewenst.

Wil je meer inspiratie & informatie? Kijk dan eens op de website van Good Catch.

Profielfoto van

foodies-partner

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!