Vegan producten

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Oreo’s

We beginnen gelijk met héél goed nieuws. Helaas moet je de varianten met ijs of chocolade links laten liggen, maar klassieke oreo’s zijn plantaardig! Heerlijk als snack, topping of toetje en niet voor niets de guilty pleasure van menig vegan.

2. Pindakaas

Je hoeft je favoriete broodbeleg niet te missen, want ook de meeste pindakaas is vegan. Check voor de zekerheid wel altijd het etiket voor je toevallig toch net een potje in handen hebt waarin dierlijke ingrediënten zijn verwerkt. Dit geldt overigens voor alle producten in deze lijst.

3. Jam

Maak je peanut butter jelly time maar compleet, want ook de meeste vruchtenjam is gewoon plantaardig. Ga je voor tropical, kers of toch aardbei? De keuze is geheel aan jou.

4. Tony’s Chocolonely

Yes! Ook Tony’s Chocolonely heeft twee vegan repen in het assortiment: puur amandel zeezout en puur pecan kokos. Op hun website melden ze wel het volgende: “er is een minimale kans dat er melk of eiwitten in de repen zitten. Onze melk- enpure repen worden op dezelfde plek gemaakt, waar er na de productie van melk repen eerst een “overgangsbatch” wordt gedraaid om eventuele resterende chocolade van de lijn te verwijderen voor er pure repen gemaakt worden (en andersom). Er kunnen op die manier wel enkele sporen op de fabriekslijn achterblijven.” Houd hier dus rekening mee als je zo’n lekkere reep koopt, maar indien dit geen probleem voor je is: geniet met volle teugen!