Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Karma Kebab

Vers van de pers: Karma Kebab opent horecazaak in Utrecht, een nieuwe culinaire podcast en meer!

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Karma Kebab opent horecazaak

Zeg nou eerlijk; kebab eet je niet in de ochtend en al helemaal niet broodnuchter. Dé plek om kebab te vieren heeft dus alles in zich waar kebab lekker op gaat. De jarenlange festival ervaring van Karma Kebab, maar dan gegoten in een horecazaak. De opgekropte feestvreugde die op het punt staat te ontploffen.

Met 400m2 restaurant/bar, 250m2 terras, 1.000m2 dakterras en een huge *ss evenementenhal wordt Karma Kebab in Utrecht niet zomaar een kebabzaak. Met een set botsauto’s, vuurkorven, automatiek, een DJ-booth en een verstopt drankkastje hebben ze al aardig wat vierkante meters weten te vullen. Iemand nog wat ideeën? Ze hebben nog wat ruimte over. Nog even geduld; ze openen pas eind april. Je vindt ze aan de Kanaalweg 50 in Utrecht.

Iedere week deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Karma Kebab: pide dubbeldekker

Nieuwe culinaire podcast

In maart kwam de eerste aflevering al online van de nieuwe culinaire podcast “Makkelijke Eters” van Hiske Versprille (Volkskrant Magazine) en Joël Broekaert (NRC). Deze twee bekende restaurantrecensenten zijn dé uitgelezen personen om je elke week mee te nemen op reis door de culinaire wereld. Verwacht geen uitgebreide reportages over de beste restaurants, dat gaan ze juist niet doen. Maar wat dan wel? Deze twee lekkerbekken bespreken alle culinaire producten die doorgaans niet op culinair niveau worden besproken. Denk bijvoorbeeld aan zure matten, paprikachips en Vienetta.

Ben je op zoek naar meer podcasts op culinair gebied? Bekijk eens ons lijstje met favoriete Nederlandse podcasts!

makkelijke eters podcast

Eigen potjes vullen in de supermarkt

Onder de noemer “AH Verpakkingsvrij” start de supermarktketen Albert Heijn een nieuw concept waarbij je een (herbruikbare) zak op pot kunt vullen in de supermarkt. Zo koop je alleen de producten, en is er geen verpakkingsmateriaal meer nodig. In eerste instantie gaat het om zo’n 70 verschillende producten, van ontbijtgranen tot pasta, thee en noten. Eerst weeg je de zak of pot zonder inhoud. Vervolgens vul je ‘m met het product en weeg je ‘m nog een keer. De weegschaal print een barcode uit die je bij de kassa kunt scannen.

De Albert Heijn XL in Rotterdam is de eerste supermarkt die het nieuwe concept aanbiedt, uiteindelijk is het de bedoeling dat zo’n 50 grotere supermarkten aan de slag gaan met het concept.

Albert Heijn

Verschil tussen witte en bruine eieren

Pasen staat alweer bijna voor de deur, hét moment om thuis uit te pakken met een heerlijk paasontbijt. Een eitje mag natuurlijk niet ontbreken. Gekookt, gebakken, scrambled of beschilderd, het kan allemaal. Daarover gesproken; weet jij het verschil tussen witte en bruine eieren? De Keuringsdienst van Waarde maakte er een aflevering over, in dit artikel vertellen we je alles. Een tipje van de sluier? Het is vast niet wat je denkt!

verschil tussen witte en bruine eieren een doosje eieren vol met verschillende kleuren eieren

Ontwerp je eigen Tony’s Chocolonely

Er is nieuws op chocoladegebied! Of eigenlijk moeten we zeggen: op paaschocoladegebied. Je kunt al langer je eigen chocoladereep maken in de Tony’s Chocolonely wikkel-creator. Speciaal voor Pasen zijn er nu drie paaswikkels om zelf creatief mee aan de slag te gaan. Kies je eigen kleur, maak je eigen ontwerp of zet een paar konijnenoren op de foto van je vriend(in), je ouders of die leuke collega van je. Voeg je eigen tekst toe, kies een reep die bij je past en reken online af. Je reep wordt vanzelf bij je thuisbezorgd. Bestellen doe je gemakkelijk via de Tony’s Chocoshop.

Tony's Chocolonely

Bakken met Pasen

Zin in nog meer chocolade met Pasen? Duik de keuken in om zelf de lekkerste recepten te maken! Wat dacht je bijvoorbeeld van chocoladecupcakes of snickerdoodles? Het water loopt ons spontaan in de mond, alleen al bij de gedachte aan deze heerlijke zoetigheden. Bekijk hier meer recepten om te bakken met Pasen.

Chocoladecupcakes voor Pasen

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!