De kerststemming zit er al goed in. Met de hele redactie stappen we in de auto op weg naar La Tertulia in Brabant. Een prachtige landelijke locatie met een enorme keuken, ideaal voor echte foodies om er samen aan de slag te gaan.

Instant kerstgevoel

Willem zit achter het stuur en zet alvast een playlist met kerstmuziek aan. Emil heeft de cake ‘tatin’ met peertjes en chocolade op schoot en Lotte vertelt vast wat ze van plan is met de wodka die ze heeft meegenomen. De ruime kofferbak is goed gevuld met ingrediënten voor ons kerstdiner: warmgerookte zalm met dragonmayonaise, lamsschenkels met witte bonen en parmezaan, gebraiseerde prei met mosterddip en oude kaas, de cake ‘tatin’ en een espresso-martini als afsluiter. De eerste voorbereidingen zijn al achter de rug, maar we verheugen ons op een middagje samen in de keuken.

Het perfecte plekje

De omgeving wordt steeds groener en de wegen wat smaller. Dan rijden we de 2 hectare tuin van La Tertulia op. La Tertulia ligt vlakbij Nijmegen en heeft ruimte genoeg voor kookworkshops, bedrijfsbijeenkomsten of trainingen, met de mogelijkheid te overnachten. In de lichte en ruime keuken vinden we alles wat we nodig hebben. Hij grenst aan de veranda waar de vuurschaal uitnodigt om er een na het kerstdiner onze cocktail te drinken. Maar eerst aan de slag!
Benieuwd naar onze kerstrecepten? Je vindt ze terug in ‘the big Christmas issue’ van foodies magazine. En zoek je met de hele familie nog een mooie locatie voor kerst of een andere gelegenheid? Neem dan vooral een kijkje op La Tertulia. Dit plekje willen we niet voor onszelf houden, daar mag iedereen van meegenieten.
La Tertulia, onderweg met een volgeladen Peugeot