Samen op de bank ploffen met een kommetje thaise noodlecurry op schoot of met het hele gezin om tafel om de nieuwe chermoula kip van mama uit te proberen? De week voor kerst doen we rustig aan en dus koken we snel, simpel en lekker!

Maandag

Tex-Mex toast – de week goed beginnen doe je met een toast Tex-Mex stijl! Met deze gerechten voor de komende week wordt het aftellen naar kerst nog leuker.
Tex-Mex toast

Dinsdag

Lamssteaks met parelcouscous – met deze parelcouscous is jouw week niet meer zo doorsnee. Dit recept is goed voor 2 personen en kost je maar 20 minuten, daar houden we van op de drukke dinsdag!
lamssteaks met parelcouscous

Woensdag

Gegrilde chermoula-kip en rauwkost – de Noord-Afrikaanse saus chermoula is een frisse smaakmaker voor vlees, groenten en couscous.
chermoula kip

Donderdag

Thaise noodlecurry met kabeljauw – op donderdag gaan we even opwarmen met een voedzame noodlecurry. Een curry maken duurt lang? Met 20 minuten staat deze kom al op tafel!
thaise noodlecurry met kabeljauw

Vrijdag

Gnocchi met boerenkool en gorgonzola – het weekend is hier. Misschien heb je wel een weekje vrij of kom je al helemaal in de kerststemming na de borrel op je werk? Hier mag best een glaasje wit bij.
Gnocchi met boerenkool en gorgonzola

Zaterdag

Rijstsalade met biet, pompoen en feta – jij bent bekaf na al de christmas shopping van deze middag. Een goed maaltijd is deze rijstsalade!
rijstsalade

Zondag

Vandaag doen we écht even niets, want vanaf morgen staat het allemaal te gebeuren. Tref alvast voorbereidingen, schil de piepers en vries de tulbanden in. Maar vooral eet wat simpels, want met al die culinaire hoogstandjes in het verschiet kan jij nog wel wat rustmomentjes gebruiken.
Nog wat hulp nodig met de voorbereidingen? Bekijk dan deze 10 kersttips!En heb je nog helemaal geen kerstinspiratie? Koop dan foodies The Big Christmas Issue voor de lekkerste kerstgerechten.

Lekker door de week 2