Culinair reizen met Djoser

Ga op een 10-daagse reis met Djoser en ontdek de keuken van Marokko zoals je nog nooit eerder hebt geproefd. Je begint in de Koningstad Fes waar je van een lokale gids alles leert over de Marokkaanse specerijen en ingrediënten die we in de soek tegenkomen. Het Palais M’nabhi is een oud paleis dat in het begin van de 20e eeuw is omgebouwd tot restaurant. Hier neem je op het terras plaats voor een tongstrelend diner; harira (Marokkaanse soep) couscous en een nagerecht worden geserveerd.

De Soek

In de soeks van Marrakech doen we met z’n allen inkopen voor de kookles die we ‘s avonds bij een familie thuis hebben. Er wordt in Marokko veel gekookt met een tajine, dit is een dikke aardewerken schaal met een kegelvormige deksel en daar gaan wij ook mee aan de slag. Met de kok des huizes bereiden we meerdere Marokkaanse gerechten die we daarna uitgebreid proeven. Ook de volgende dag gaan we lekker kokkerellen bij een fabriekje in de buurt van Marrakech, waar biologische muntthee wordt gemaakt. Hier krijgen we een kookles in de buitenlucht. We maken voorgerechten, tajinegerechten en zinnenstrelende desserts.

En verder..

Essaouira staat bekend als badplaats. Je kunt hier prachtige lange strandwandelingen maken en erg lekkere vis eten. De vismarkt in de ochtend is dan ook een gezellige aangelegenheid en je kunt hier de lekkerste gegrilde sardientjes, krab of garnalen eten. We doen zelf wat inkopen op de markt en lopen naar een familierestaurantje, waar we onder leiding van de familiehuis-chef een vistajine bereiden. Met je hoofd in de wolken, een kleurrijke belevenis en nieuwe culinaire inspiratie gaan je naar huis met een voldaan gevoel.

En ben je al helemaal in de mood voor de Marokkaanse keuken? Begin alvast met foodies’ aubergine gerecht of krielkipjes met kruidenquinoa!

Gekruide kipstukjes met couscous en aubergine

Marokkaanse krielkipjes met kruidenquinoa

Marokkaanse krielkipjes met kruidenquinoa