Heb je stiekem al kerstkriebels? Bestel onze big Christmas Issue voor 7 november in de pre-order.

Deze Kerst zoeken we naar verrassende smaken; chilijam bij je dessert bijvoorbeeld, met zelfgedraaid bergamot-ijs om mee af te blussen. En het wauwmoment, zal het lukken om de paté en de lavacakes uit de vorm te krijgen? Natuurlijk hebben we tips, en lukt het niet? Dan zijn ze nog steeds net zo lekker. De kerstdagen zijn wat ons betreft een mooi moment om te experimenteren in de keuken. Dat risico durven we best te nemen. Je bent immers met vrienden en familie en die weten inmiddels wel dat jij van lekker koken houdt en niet bang bent om met iets nieuws te komen.

Dit jaar doen we onze boodschappen bij Lindenhoff. Met verse groenten, een kaasmeester, een gespecialiseerde slager en allerlei bijzondere ingrediënten waar je culinaire brein overuren van gaat draaien. Hier vind je alles wat je nodig hebt, ook wanneer je online wilt shoppen. Maar wij nemen liever meteen een kijkje in de wei waar de koeien nog rondhuppelen. Zo ook de Simmentaler, de entrecôte die de slager ons vol vuur heeft aangeraden. De brioche en de paté maken we vooraf, voor de rest duiken we samen de keuken met een wijntje, op de fantastische locatie La Tertulia. Aan de slag!