Of je nou heengaat voor een nachtlampje en thuiskomt met vijf planten, twintig kaarsen, een nieuw bed en een hoeveelheid schilderijen waar menig museum jaloers op is of je wél netjes aan je shoppinglist houdt: tegen een pauze met wat lekkers zeggen we nooit nee. Onder vleeseters zijn de Zweedse gehaktballetjes razend populair: de meubelgigant verkoopt wereldwijd ruim 1 miljard balletjes per jaar.

Maar nu is er ook goed nieuws voor foodies die geen vlees eten: eindelijk kunnen er vegan Zweedse gehaktballetjes bestelt worden. Volgens IKEA smaakt het welbekende hapje hetzelfde als de traditionele variant en ook aan de buitenkant zie je haast geen verschil.

IKEA’s vegan gehaktballetjes: de ingrediënten

De ingrediënten zijn echter allesbehalve hetzelfde. In de snack zit erwteneiwit, haver, aardappel, ui en, jawel!, appel. In de restaurants worden de balletjes geserveerd met groente, aardappelpuree of frietjes, vossenbessenjam en roomsaus, maar je kunt bij de Swedish Food Market ook een verpakking meenemen voor thuis. Wij zijn heel benieuwd…