Bakken op z’n Brits

Als het ergens veel regent, is het in Groot-Brittannië wel. Niet zo gek dus dat de Britten zich vaak terugtrekken in de keuken om zich op te warmen met huisgemaakte baksels. Volg hun voorbeeld op een druiligere oktoberdag en maak de Britse bakrecepten van Regula Ysewijn: klassieke Dundee cake, blueberry plate pie, custard creams en Sally Lunns.

Haal het najaar in huis en bestel jouw foodies oktober in de webshop of haal hem vanaf 17 september in de winkel.

foodies oktober

Kastanjes rapen

Emil ging eropuit om kastanjes te rapen, maar niet voor zijn eigen herfsttafel. Hij reisde af naar de Zuid-Franse Ardèche waar rond deze tijd van het jaar alles in het teken staat van kastanjes. Hij ontdekt hoe ze geoogst worden en verwerkt worden in de keuken. Natuurlijk schuift hij na al dat rapen ook aan voor een diner met lokale kastanjegerechten zoals kastanjeroomsoep.

foodies oktober

Zelf bouillon maken

Een bouillonblokje gebruiken? Dat is volgens chef-kok Jean Beddington uit den boze! Na het lezen van onze Q&A begrijp je dat volledig. Ze legt uit waarom zelfgemaakte bouillon zoveel lekkerder is dan een blokje en dat het helemaal niet moeilijk en bovendien heel erg duurzaam is. Begin met Jean’s recepten voor heerlijk geurende blanke kippenbouillon en visbouillon.

foodies oktober

En verder

Gingen we aan de slag met de groente van het seizoen: pompoen, genoten we van het lekkerste comfortfood zoals runderrollade met jus en braadkip met pompoen, ontdekten we de nieuwe vegan vleesvervanger Pulled Oats en kookten we ermee, werkten we met producten van de wilde Veluwe, trokken we een pot Nutella los om mee te bakken en besteedden we een zaterdagmiddag aan ons weekendproject: klassieke Franse confit de canard.

foodies oktober