Op bezoek bij Lindenhoff
Voor mooie stukken vlees van goede rassen, rauwmelkse kazen, groenten uit volle grond, verse vis, wild & gevogelte kun je al jaren terecht bij Lindenhoff. In een van de drukste tijden van het jaar – de oogsttijd – namen wij een kijkje in hun Open Tuin. Hoe groeien al die verse groenten? En wie zorgen ervoor dat de groenten zorgvuldig van het land komen?
Kiezen & delen
Een zomerse borrel eindigt altijd in… vechten om de laatste bitterbal! Dat zal met het fingerfood uit ons augustusnummer niet veel anders zijn. Geen bittergarnituur, maar een fajita-party op z’n Mexicaans, een zelfbedieningssalade, een groentefondue of heerlijke tapas uit Scandinavië, Frankrijk of Spanje. Met deze gerechten heb je zoete inval en vier je de zomer!
Zelf plukken
Niet gezaaid dit jaar? Niet getreurd! Dan pluk je toch bij ‘de buren’? Wel netjes vragen! Of je gaat gewoon naar een van de leukste pluktuinen van Nederland waar plukken vrij mag. Wij hebben vijf tuinen door heel Nederland voor je op een rijtje gezet. Van kersen tot blauwe bessen en pruimen. En wie goed zoekt vindt misschien al de eerste appels en peren.
En verder
Doken we een zondagmiddag de keuken in voor garnalentempura, mogen we als eerste recepten laten zien uit het kookboek Made by Ellen van onze foodies friend Ellen van Duijn, bakten we cheesecakes en toetjes met vers zomerfruit, kookten we 3x met perzik, proeven we Japan op z’n vegetarisch en maakten we 3 bier-spijscombinaties met fruitbier.
(klik op de foto voor het recept van deze citroen-bosbessenrepen)