Met een goed boek en lekker eten. Wij hebben ervoor gezorgd dat deze middagen zo makkelijk mogelijk zijn en maakten gerechten die weinig moeite kosten, zoals stoofgerechten. Maar ook comfort food zoals salted caramel blondies, chocoladegebak en appeltaart.

Thee van eigen bodem

De charme van thee is er met de komst van zakjesthee wel een beetje vanaf. Zonde, vond Linda Cebrian-Rampen uit Soerendonk. Ze ontdekte in China wat er daar allemaal achter thee schuilgaat en wilde die romantiek in Nederland weer aanwakkeren. Ze begon zes jaar geleden haar eigen (en de eerste in Nederland) theeplantage. Yvonne ging op bezoek!

Nog even genieten van de rust in november voordat de feestdagen aanbreken? Bestel jouw novembernummer nu in de webshop of haal hem vanaf 15 oktober in de winkel.

foodies november

Go slow

Hey, jij daar. Doe eens ff rustig! In de keuken dan in ieder geval hè. Met het oog op de feestdagen, hebben wij maar één advies: ga voor makkelijk. Deze stoofgerechten smaken fantastisch en maak je met minimale moeite. Zet alles op het vuur en trek je dan terug onder je warme plaid op de bank. Om een uur later aan te schuiven voor kleftiko van lamsschenkel of een pindastoof met kip. Dan ben je straks helemaal opgeladen voor december.

foodies november

3x gezouten karamel

Die chocoladerepen in het oranje wikkeltje zijn niet aan te slepen, maar de combi zout en karamel is in veel meer gerechten heel lekker. Wat dacht je van een blondie met peer, gevulde pancakes en een cheesecakedessert? Allemaal met gezouten karamel in de hoofdrol, yay!

(klik op de foto voor het recept van de blondies)

blondies met gezouten karamel

En verder

Reisde Bart van Olphen af naar de Malediven om te kijken hoe daar tonijn wordt gevangen, verzamelden we het lekkerste fruit uit de boomgaard om de keuken mee in te gaan, gingen we aan de slag met zelfgebakken roggebrood met dadels, kookten we de Italiaanse herfst en bakte Willem met zijn allerlaatste appel aan zijn boom een heel lekker appeltaartje.

bart van olphen malediven