Zoete picknick

Vergeet die bleke sandwiches met kipfilet! Deze zomer ademt jou picknick zoet. Zo plukken we aalbesjes om een galette mee te maken, bakken we een kwark-maanzaadcake met blauwe bessen en mixen we onze eigen ijsthee. Mandje vullen, zonnebril op, kleedje onder je arm en gaan!

Zelf tempeh maken

Zelf maken is altijd lekkerder, toch? Ga daarom aan de slag met tempeh. De jongens van het merk BUMI, die tempeh maken van lupinebonen, vertellen je wat er allemaal bij komt kijken. Eenmaal je eigen tempeh gemaakt? Verwerk hem in een lekker roerbakgerecht met frisse groene groenten.

Zelf ijs maken

Ze voorspellen voor juni en augustus opnieuw een hittegolf en van vorige jaren weten we: hier wil je goed op voorbereid zijn. Daarom vullen wij onze vriezer met zelfgemaakt ijs. Wij vertellen hoe je zelf thuis aan de slag gaat met of zonder ijsmachine voor karamel-magnums en aardbeisorbet.

En verder

Duiken we in de wereld van vleesvervangers: hoe maak je tofu, tempeh, seitan en jackfruit nou echt lekker klaar? Zetten we salades op een voetstuk met dressings om van te dromen, laten we zien hoe veelzijdig courgette is, oogsten we verse groenten én koken we met de koks van restaurant De Kas Amsterdam, zetten we de barbecue aan voor vegan gerechten en veel, veel meer.

Wil jij altijd als eerste de nieuwste foodies op de mat hebben zonder naar buiten te gaan én flink besparen op de winkelprijs? Bekijk dan nu onze voordelige abonnementen. Liever een losse uitgave bestellen? Dat kan zonder verzendkosten via onderstaande button!

cover fd 7