Koken met wild

Gooi je wilde haren los want het wordt stoer deze maand in de keuken. Je gaat aan de slag met fazant, hert en konijn en leert de rijke smaken van wild vlees waarderen. Ga jij voor een hert Wellington of is pulled fazant meer jouw ding? Maak het en ontdek het!

De herfst van Nigel Slater

In zijn fauteuil, met zijn fameuze notitieboekje op schoot, bedenkt Nigel de lekkerste gerechten. In deel twee van het tweeluik Greenfeast deelt hij makkelijke gerechten voor een verwarmend gevoel. Foodies sprak met de culi-auteur over zijn manier van werken, zijn guilty pleasures en veel meer.

Franse patisserie

Als ze ergens de kunst van het bakken hebben begrepen, is het wel in Frankrijk. De meest fijne kleine taartjes worden daar uit de oven getoverd. Wij ontfutselen voor jullie het geheim van de perfecte eclair bij patissier Roel Wagenaar en gaan op bezoek bij Rutger van den Broek voor Franse lekkernijen.

En verder…

Rijden we de Tour de France vanuit de keuken met klassiekers al tomaten tarte tatin en granité van calvados, zetten we noten in de hoofdrol in zoete én hartige gerechten, is kip deze maand ‘het meest veelzijdigste stukje vlees’, genieten we van bramen, pompoen en meer lekkers uit het seizoen, leren we alles over varkensvlees en de bereiding daarvan en veel, veel meer.

Wil jij altijd als eerste de nieuwste foodies op de mat hebben zonder naar buiten te gaan én flink besparen op de winkelprijs? Bekijk dan nu onze voordelige abonnementen. Liever een losse uitgave bestellen? Dat kan zonder verzendkosten via onderstaande button!

foodies okt/2020

Het grote Frankrijknummer

Vive la France!

cover fd2010