Met een dakje

Het magische moment van het aansnijden van een knapperig (deeg)dakje: onbetaalbaar! Wij maken een thema met verschillende dakjes: van een Franse jachtschotel met aardappelgratin tot een kipcurry met naankorst. Met een knapperig, gebruind en boterig dakje zit je immers altijd goed toch?

Appels & peren

Vergelijken moet je ze niet, maar ermee bakken wel! In november bakken we appeltaart met clotted cream vulling, wentelteefjes met whisky-appeltjes, gepocheerde peer met vanilleroom, appelflappen met dulce de leche en veel meer lekkers uit de boomgaard. Pluk ze nu het nog kan!

Indische familiegerechten

Sinds het basisboek Indonesisch hangen wij aan de lippen van Francis Kuijk. Als zij begint te praten over haar familierecepten loopt het water je in de mond. In haar nieuwste boek Bersama deelt ze haar lievelingsgerechten uit de Indische keuken, met liefde doorgegeven van moeder op dochter.

En verder…

Lopen we een dagje mee op notengaard De Bisschop in Kallenkotte om walnoten te rapen, gaan we met bonen op een culinair uitstapje naar Italië, Spanje, de VS en België, organiseren we een kampvuur met recepten voor bij sterke verhalen, vertellen we je alles over het maken van bladerdeeg, korstdeeg en filodeeg, maken we een nieuw weekmenu en veel, veel meer.