Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
bolletje

4x inspiratie: frisse lente-ontbijtjes die ook nog eens gezond zijn

In samenwerking met Bolletje.
Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Ontbijten alsof je op Bali zit en lunchen in alle kleuren van de regenboog? Laat dat maar aan ons over! Met de krokante ontbijtgranen van Bolletje maken we kleurrijke smoothiebowls als ontbijt en bij de lunch beleggen we lichte crackers met heerlijke zoete en hartige toppings. Bedank ons later maar!

Breakfast for champions

’s Ochtends beginnen met een goede maaltijd is super belangrijk: voor minder kom jij je bed niet uit. Ga voor een culi smoothiebowl met Franse kwark of boerenyoghurt – wat jij het liefste eet – en kies je favoriete vruchten uit.
Wij maakten een kurkuma smoothiebowl van magere kwark met blauwe bessen, framboos, Bolletje Krokante Ontbijtgranen Cranberry & Bosbessen, chiazaadjes, mango en kokosflakes. Yum! Mix de kwark met een kleine theelepel kurkuma en verwen jezelf door hem extra mooi te versieren!
bolletje smoothiebowl kurkuma
Je kunt eindeloos varieëren met deze bowls. En doe dat vooral, want met deze kleurrijke ontbijtjes lijkt het even of je in een ver oord op vakantie bent (lees: Bali). Voor de tweede smoothiebowl gingen we voor biologische kokosyoghurt gemixt met aardbeien en daarom gebombardeerd tot Pink Bowl! Arrangeer je banaan, een handjevol blauwe bessen, chiazaadjes, mango en framboos bovenop de kokosyoghurt. Wat amandelschaafsel eroverheen sprenkelen en jouw dag kan beginnen!
bolletje pinkbowl
Met Bolletje Krokante Ontbijtgranen ga je voor safe want: geen gedoe met toegevoegde ingrediënten, gekke E-nummers die je niet kent of kilo’s suikers in je ontbijtschaal. Bovendien bevat Bolletje Krokante Ontbijtgranen heel veel vezels en 30% minder suiker dan andere krokante muesli’s, yes!
bolletje smoothiebowls

Spring rainbow

Ben jij nu ook wel klaar met een boterham kaas of jam? En kan jouw lunch ook wel wat kleur gebruiken? Bij foodies dachten we dit voorjaar extra frisse lentebroodjes te maken en we blijven in thema. Van de rainbow wraps uit het aprilnummer naar rainbow crackers. De Bolletje Lichte Crackers Spelt & Havermout zijn hier perfect voor. Knapperig, heel erg dun en toch boordevol vezels. Begin met een goede laag hummus (het liefst zelfgemaakt) en begin dan met je regenboog. Een goede combinatie is rode kool, radijs, julienne wortel, oranje paprika, gegrilde kikkererwten en broccoli! Pro tip: voeg kruiden toe als basilicum, koriander of bieslook.
Gegrilde kikkererwten

  • 400 g kikkererwten
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 el paprika poeder
  • 1 el kurkuma
  • optioneel knoflookpoeder
  • zout en peper

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de kikkererwten met de kruiden en een flinke scheut olijfolie en hussel ze door elkaar om het te verdelen. Bak ze in een voorverwarmde oven op 180 C graden (elektrisch 200 C) in ca. 20 minuten lekker knapperig. Haal ze er op de helft een keer uit om even om te scheppen.
bolletje rainbow crackers

Zoethart

Liever zoet dan hartig? Dan neem je natuurlijk een Lichte Cracker Spelt. Maak je eigen chocoladepasta of pindakaas en varieer met de lekkerste soorten fruit. Dit is echt een feestje tijdens de lunch en valt ook goed bij de jonge eters! Tip: laat je kinderen ze zelf versieren, zo krijgen ze extra vitaminen binnen.
bolletje zoete crackers
Bolletje Lichte Cracker Spelt met chocoladepasta:

  • 1/2 banaan
  • handjevol blauwe bessen
  • wat blaadjes basilicum
  • kokosflakes
  • 2 el chocoladepasta naar keuze

Bolletje Lichte Cracker Spelt met pindakaas:

  • 2 el pindakaas (of een andere notenpasta naar keuze)
  • 1/2 appel
  • handjevol frambozen
  • amandelschaafsel
  • honing

bolletje zoete crackers
Wil je deze Bolletje Lichte Crackers of Krokante Ontbijtgranen proberen? Ze liggen vanaf nu in de supermarkt bij jou in de buurt. Meer info? Check Bolletje. En wil je nog meer frisse ontbijt- en lunchtips, ga voor alle culi tips naar foodies.
bolletje
Tekst en fotografie: Lotte Corneth

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!