Sapcentrifuge, slow juicer of blender?

Sapcentrifuges halen het sap uit groenten en fruit en scheiden dit, waardoor je een kan met geconcentreerd sap en een kan met pulp krijgt. De dosis vitamines en mineralen is per glas erg hoog wanneer je een sapcentrifuge gebruikt omdat je relatief veel groenten en fruit nodig hebt om een glas te vullen. Een slow juicer is een sapcentrifuge, maar de lage snelheid van de slow juicer zorgt ervoor dat er minder zuurstof bij het sap komt, waardoor het meer kleur en smaak behoudt.
In een blender worden de complete stukken groente en fruit fijngemalen, waardoor er in een (groene) smoothie meer vezels zitten dan in een juice. Hoe krachtiger en sneller de blender, hoe fijner de ingrediënten worden gemalen en hoe beter je lichaam de vitamines uit de smoothie op kan nemen. Wil je een verzadigende maaltijd? Kies dan voor een smoothie uit de blender in verband met de vezels. Wil je zo veel mogelijk voedingsstoffen in je glas? Ga dan voor een sap uit de juicer. Health tip: gebruik het beste van twee werelden!

Gebruik een vers gemaakte juice als basis voor je smoothie. Zo krijg je éxtra veel voedingsstoffen binnen en heb je een vullend ontbijt dankzij de aanwezigheid van vezels in je smoothie. Of maak je smoothies voortaan in de SOLIS Twist & Mix Blender Pro (€ 199,90, verkrijgbaar vanaf september). Hiermee pers je het geconcentreerde sap van citrusvruchten uit boven de blenderkom voor een vitamineboost.