We reizen af naar Japan – figuurlijk dan. We ontrafelen het geheim van perfecte sushirijst en maken stap voor stap ramen in ramenrestaurant ToKokoro in Nijmegen. Verder bakken we appeldumplings en cheesecake met sesamzaad, maken we poké bowl en maken we zelf noedels en dumplings.

Het geheim van ramen

Alles waar je naar verlangt op een gure dag is een kom ramen. De verwarmende bouillon met zijn rijke smaken, de zachte noedels en die fantastische toppings. Roxanne at de allerbeste in Nijmegen.

Vegetarisch in Japan

Naast noedels met varkensgehakt en sushi met zalm, kun je in Japan ook heel goed vegetarisch eten, zo ondervond Tim Anderson. Voor zijn boek Japan VeganEasy verzamelde hij de beste gerechten met Japanse smaakmakers. Ook de vleeseters beleven hiermee een echte smaakbeleving.

En verder…

Koken we met groenten uit het seizoen, maken we zelf deeg voor noedels en dumplings, leren we alles (sushi)rijst, maken we een klassieke tonkatsu met rettichsalade en veel, veel meer.

> Krijg je al trek? Ga dan nu aan de slag met het recept voor appeldumplings met sesam en steranijscustard.