In foodies maart staat een interviewtje met Marieke Hart, een van de oprichters van Thuisafgehaald. Thuisafgehaald, een online platform voor het delen van maaltijden, werkt heel simpel. Wanneer je te veel hebt gekookt, zet je de porties die je over hebt op thuisafgehaald.nl. Buren kunnen de maaltijd bij jou op komen halen als ze geen tijd hebben om te koken. Zo leer je meteen weer wat nieuwe mensen uit je omgeving kennen.

Dit grappige initiatief sloeg aan, en inmiddels zijn er al bijna 5000 koks actief aan het koken voor de buren en meer dan 30000 mensen nemen graag een kijkje in de keuken van hun buren en pikken meteen een maaltijd mee.

Tussen die 5000 koks zitten behoorlijk wat foodies. Mensen met een bijzonder verhaal of een missie. Thuiskoks die wel eens in het zonnetje gezet mogen worden. Daarom geven we deze mensen een plaatsje op onze website. Elke maand verschijnt er op foodiesmagazine.nl een thuiskok van de maand. Weet je alvast een goeie bij jou in de buurt? Geef hem snel op door te reageren onder dit bericht (met link naar de thuiskok), en wie weet komt hij of zij in aanmerking voor een nominatie!

Zelf aan de slag als thuiskok? Geef je op op thuisafgehaald.nl.