We voelen het allemaal… De lente zit in de lucht! En schijnt de zon? Dan is het tijd om een picknick te organiseren! Tien tips voor een onvergetelijk bohemian picknick. Een dag in de natuur wordt zo nog leuker!

1. Koop een vintage picknickmand

Bij een picknick hoort een vintage picknickmand. Simpel als dat. Je kent ze wel, zo’n rieten mand met een fout geprinte binnenkant en een leren riempje. Het maakt het sfeertje helemaal af. Je vindt ze tegenwoordig weer overal.

2. Zorg voor een kleurrijk kleed en vrolijk servies

Een gezellige bohemian picknick begint bij een mooi kleed en vrolijk gekleurd (herbruikbaar) servies. Een goede aankleding zorgt voor sfeer en warmte. Genoeg ruimte in de auto? Neem dan ook eens een stapel kussens en schapenvelletjes mee. Ook leuk: gebruik een stapel vintage koffers als tafel!

3. Hang lampionnetjes in de bomen

Bij het ideale bohemian sfeertje horen natuurlijk lampionnetjes in de bomen. Dit geeft jouw plekje direct een huiselijk gevoel. Zie je het al voor je?
picknick

4. Neem een klein muziekboxje, een draagbare platenspeler of een gitaar mee

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je een dansfeestje in het bos gaat houden, maar een zacht muziekje vanuit de platenspeler aan de rand van je kleed maakt je eigen fijne picknick wel helemaal af. En kan iemand gitaarspelen? Perfect, neem ‘m mee.

5. Kids? Zorg voor genoeg afleiding

Zijn er kinderen aanwezig? Zorg dan voor voldoende buitenspeelgoed en afleiding zodat je zo lang mogelijk van je dag kunt genieten.

6. Zorg voor handige opbergbakjes en (vochtige) doekjes

Niets zo vervelend als halverwege de picknick overal plakkerig eten terug te vinden. Zorg dus voor vochtige doekjes en voldoende opbergbakjes!

7. Bereid de hapjes thuis al voor

Voor rust tijdens je picknick is het verstandig om thuis al genoeg kleine hapjes voor te bereiden. Uitpakken en happen maar!
gitaar picnic

8. Vul een tap met verse sangria

Een doorzichtige grote tapfles vol sangria met vers fruit is eigenlijk onmisbaar. Proost!

9. Neem een vest mee voor de frisse avonden

Uit ervaring weten wij dat zo’n fijn georganiseerde picknick zo gezellig kan zijn dat het al gauw schemerig wordt en af gaat koelen. Een vest of een warme omslagdoek is dus zeker handig, al lijkt het nog zo zomers.

10. Vergeet je (analoge) camera niet

Om deze onvergetelijke dag sfeervol vast te leggen is het een leuk idee om die oude analoge camera eens op te snorren. Past natuurlijk helemaal bij het plaatje!
Kijk ook eens tussen onze smakelijke Foodies gerechten en vind de lekkerste hapjes voor jouw picknick in de natuur!

Trek jij wel eens het bos of park in met een gevulde mand lekkers?

Picknick bohemian