Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
tiktok boursin pasta

Is dit dé opvolger van de razendpopulaire feta pasta?

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Ineens was hij daar: de baked feta pasta op TikTok. We gingen massaal naar de supermarkt voor feta en cherrytomaatjes om dit simpele, maar superlekkere recept te proberen. Ben je toch niet zo'n fan van feta of heb je hem nu al zo vaak gemaakt dat je toe bent aan verandering? Dan heb je geluk, want de opvolger staat al klaar en fans zijn razend enthousiast.

Het idee achter Tiktok’s nieuwe favoriet is hetzelfde: simpel, snel en gemaakt met slechts een handjevol ingrediënten. Alleen dit keer is de hoofdrol weggelegd voor een andere kaas: boursin. Dat deze variatie op veel enthousiasme kan rekenen, blijkt wel uit de video die @thisisplanetfood erover maakte, want die scoorde bijna een miljoen (!) likes. ‘De boursin pasta is nog beter dan de feta pasta’, valt veelvuldig in de reacties te lezen.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

TikTok boursin pasta: recept

Wil je zelf TikTok’s boursin pasta proberen? Wij hebben het recept! Het enige wat je nodig hebt zijn cherrytomaatjes, olijfolie, oregano, je favoriete pasta en twee verpakkingen boursin garlic & herbs. Alles in huis? Dan gaan we aan de slag!

  1. Pak een ovenschaal en leg de boursin erin. Vul de rest van de ovenschaal met de cherrytomaatjes en besprenkel met flink wat olijfolie. Strooi de oregano en wat zout en peper erover en bak dit geheel ongeveer 20 minuten op 200 graden.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water.
  3. Haal het tomatenmengsel uit de oven en meng vervolgens alles met een lepel tot je een supercreamy saus krijgt. Voeg de pasta toe, maak het geheel eventueel af met wat verse kruiden & geniet!

Alle stappen nog even terugkijken? Bekijk de video over TikTok’s boursin pasta hieronder:

Onder de video geven we je nog 3 heerlijke variatietips

@thisisplanetfoodBetter than Feta Pasta ? Do you agree?! ?‍♂️ #FetaPasta#bakedfeta#ukfood#foodtiktok#foodtok#fyp#stepbystep♬ Celebrate the Good Times – Mason

Variatietips:

Ja, het recept voor de TikTok boursin pasta is al fantastisch, maar wij zouden Foodies natuurlijk niet zijn als we je niet wat variatietips zouden geven. Mix & match tot je jouw favoriete combinatie hebt gevonden!

1. Hou je van pittig? Voeg dan een snufje chilivlokken toe bij stap 1.

2. Zin in wat meer groenten? Mix bij stap 3 wat spinazie door de saus.

3. Gek op vis? Bak wat (knoflook)garnalen en verdeel ze over de borden. Heerlijk!

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!