1. Groen op tafel

Niet alleen op het bord, nee ook je tafel bekend kleur. Het liefste zien we tafels gedekt met groen uit het bos en prachtige goudtinten die hier elegant het accent op leggen. Inspiratie nodig? Wat dacht je van deze tafel, wow!

2. Vegan

Hulde aan alle veganisten in Nederland, want ze groeien elk jaar meer en meer. Nee, veganisme is niet meer voor de blote voeten hippie, maar een voorliefde voor groenten en all things non-animal is goed voor iedereen en dat mag gevierd worden met kerst!

kersttrends 2019

3. Kerstkoekjes in de boom

Jouw enorme collectie kerstballen zijn prachtig maar waarom niet eens zelf aan de knutsel? We maken eetbare boompjes, sterretjes en een gingerbreadman. Lintje erdoorheen en om op te vreten. Ehh, nee niet dus.

4. Alcoholvrij

Of je nu mocktails maakt met thee, siroop of kombucha. Het is allemaal lekker en onwijs leuk om mee te experimenteren met spijs. Maak je eigen combinaties en houd het avontuurlijk. Zeker weten dat jij je oom gaat verrassen dit jaar!

5. Karamel

Gezouten karamel is al een tijdje de grote koning als het aankomt op toetjes en dat begrijpen we maar al te goed. Maar we kijken deze feestdagen verder dan onze neus lang is en gaan ook voor spiced salted caramel en burnt caramel. Bijvoorbeeld in een cheesecake, tulband of pavlova!

6. Extreem ijs

Smaken als pandanrijst, earl grey thee of custard. Je kunt het zo gek niet bedenken of we maken er ijs van. En smullen dat het wordt. Wat dacht je van kaasijs, oranjebloesemijs, bergamot- of lavendelijs? Niks is te gek!

7. Bitter

Nu we steeds meer aperol spritz drinken, we de negroni hebben ontarmd en we gewend zijn aan de smaak van matcha komen bittere smaken steeds vaker terug in het kerstmenu. Denk zwarte koffie, pure chocolade, op houtskool gegaard vlees en speciaal biertjes.

8. Ocean inspired

Als het gaat om het vangen van de zee gaan we niet voor vis, nee denk aan boter met zeewier of gepekeld vlees met zeezout en spirulina door je kruidenmix.

9. Vergeten groenten?

Niet alleen rode kool, spitskool en spinazie op tafel dit jaar. Niet eens vergeten, maar misschien wel herontdekt. Dit jaar zet je geen bloemkoolsteak op tafel, nee ga voor aardpeer, zeekraal, de bellefleur of zelfs mos!

10. Kaas is leven

Een klassieker maar zoals mijn vrienden zeggen: ‘kaas is leven’. En het kaasplankje timmert dan ook hard aan de weg voor zijn comeback tijdens de kerstdagen. Of je nu de carnivoor of de vega over de vloer krijgt,

The big Christmas issue

Met meer dan 100 recepten, gratis verzending en een foodies verjaardagskalender zit jij gebakken de komende maanden. Bestel je exemplaar nu bij foodies!

Beeld: Bruna Branco, Jo Sonn, Klara Avsenik, Brooke Lark, Lindsay Moe, ja ma