Speel de culinaire kerstman met de leukste eetbare kerstcadeau’s. Zelfgemaakte delicatessen die je familie en vrienden vast en zeker kunnen waarderen!
Dennensiroop
Dennentakjes zijn leuk als kerstversiering, maar wist je dat je er ook heerlijke siroop van kunt maken? Lekker door de thee of over American pancakes. En ook nog goed voor je keel!
Pickled rozijnen
Maak pickled rozijnen in een feestelijk potje. Lekker bij bijvoorbeeld gevogelte, van kwartel tot kalkoen.
Chocoladelepels
Chocoladelepels kun je mooi kerstig versieren met nootjes en suikerparels. Strooi de versiering als de chocolade nog zacht is in de vormpjes.
Mincemeat
Een feestelijk mengsel van gedroogd fruit, specerijen en sterkedrank. Mincemeat wordt traditioneel met kerst in een zoet taartje gebruikt. Ook lekker in appel- of perentaart.
Gekonfijte citrusschillen
Maak zelf gekonfijte citrusschillenals eetbaar kerstcadeautje. Dit recept kost circa twee uur tijd plus een dag wachttijd.
© Foto’s: Eddy Haitjema, Stephan van Raay Foodstyling: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Receptuur: Willem van Santen, Willemijn van der Kamp