Zoet bakken zoals ze in Scandinavië doen, daar weten Anouk en Maura alles van. We maken een stapel luchtige Noorse Sveler en Kvaefjordkake met meringue, dat is pas hygge!

Voor het Scandinavische thema vroegen we Maura en Anouk iets zoets te maken, recht uit de Scandinavische keuken. Meteen toveren ze sveler, kvaefjordkaka en een Deense droomcake uit de keuken. Stroop je mouwen maar op en verwarm de oven maar vast voor want we gaan aan de slag!

Noorse Kvaefjordkake van Anouk 

Anouk: “Wanneer ik deze taart bak, schuiven familie en vriendinnen graag aan om ervan te snoepen”.


De Noorse en Deense cake maakte Anouk Boetzer speciaal voor foodies als onze foodies friend. Je kent haar wel van haar blog Anouk Boetzer en heerlijke culinaire Instagram @anouk.boetzer. Benieuwd geworden naar de Noorse cake? Je vindt de Kvaefjordkake hier.

Deense Drømmekage van Anouk

Een Deense dromerige cake maken was nog nooit zo leuk met het recept van Anouk Boetzer. Hier vind je stap voor stap het recept van de dromerige Deense Drømmekage.

Scandinavische Sveler van Maura

Maura: “De Svele is typisch Noors en at ik voor het eerst op de ferry in Noorwegen”.

Het recept maakte Maura speciaal voor foodies magazine. Je kent haar wel van de blogYellow Lemon Tree. Benieuwd geworden naar het recept, hier vind je de Sveler.

Wil je meer recepten van Maura uitproberen? Neem een kijkje op Yellow Lemon Tree, daar vind je de lekkerste feestelijke recepten.

Foto Anouk: Marjan Oesterholt fotografie