We zijn er al een tijdje fan van op de redactie: de Deense Lakrids van Johan Bülow. Een dropje omhuld met chocolade. Ja, je leest het goed. En mocht je dit culinaire snoepje nog niet kennen. Ga dan voor een retourtje Denemarken of de lokale Scandinavische winkel om de hoek. Ach – wat zeg ik – je bestelt ze natuurlijk online! 
lakrids

Een hart van drop

Dat we in Nederland gek zijn op drop is een gegeven en we denken dan ook dat we de allerlekkerste variaties inmiddels wel zelf gemaakt of ontdekt hebben. Zo dachten wij ook op de foodies redactie. Tot een paar dagen geleden. We kregen een pakketje dat er wel heel stylish uit zag. Zo stylish dat je bijna niet verwacht dat er snoep in zit. Tijdens het openmaken wordt er al vurig gediscussieerd over de kleur, geur, smaak, structuur en herkomst van dit snoepje.
lakrids

Baerries – Sea Buckthorn

We proeven de Limited Edition Baerries, de zomersmaken van Lakrids. Johan Bülow maakte twee smaken, een lichtoranje kruisbes en de smaak met een dieppaarse wilde blauwe bes. Kruisbes is een typische Scandinavische felkleurige bes die langs de kustlijnen groeien. De bloemige geur komt op je af als je de verpakking openmaakt en daar zijn wij dol op. De Lakrids op je tong laten smelten is voor sommigen een hele uitdaging, want je wilt toch meteen naar het hart van drop! De structuren van de chocolade en drop sluiten nauw op elkaar aan alsof er een klein feestje in je mond gaande is en dan niet te vergeten de zacht zoute smaak van het drop dat je op het allerlaatst weet te verrassen. Zoals je leest – Lakrids is een avontuur van zoet en hartig.
lakrids
Die binnenkant is prachtig toch?
lakrids

Baerries – Wild blueberry

Op de redactie konden we niet kiezen tussen de twee smaken. De wilde blauwe bes is nog zachter van smaak dan de lichtzure kruisbes en lijkt langzaam weg te smelten totdat je bij het slow cooked dropje komt en je weer wordt verrast met een haast karamel-achtige structuur. Wow, wat een bijzondere snoep is dit! Inmiddels kun je kiezen uit een groot assortiment aan luxe drop, die gemaakt worden in ‘de kleinste dropfabriek ter wereld’ in Hvidovre bij Kopenhagen. Ben je inmiddels benieuwd geworden?
lakrids
Leuk als cadeautip voor je culinaire vrienden: de Baerries Kalaha Box van Lakrids met verschillende smaken dropjes omhuld in zalige chocolade.