Chocolate chip cookies, boterkoek en zandkoekjes. Die heb je inmiddels onder de knie en jij houdt van die chewy, zachte structuur van deze koekjes. Op de gram zien we ze al vaak voorbij komen, maar jij hebt ze nog nooit zelf geprobeerd. Niets lekkerder dan ze te mengen met white chocolate chips. Vandaag gaan we voor matcha cookies…

View this post on Instagram

I was really craving matcha desserts over the past week and I finally made my way over to @davidstea to buy a tin of their Matcha Matsu so I could use it in some baking!! Today I decided to make Matcha Cookies w/ White Chocolate Chips!! Since it was my first time using matcha in my baking I wanted to make sure I did it correctly so a googled a recipe! I'll link the recipe below!! It was really simple! I think I'm still going to experiment and tweak it until they are just right but for a first try they tasted ABSOLUTELY DELICIOUSSSSS!! I have to be careful to not stuff my face with too many matcha desserts I have to go to bed soon!! I'm not trying to stay up all night!! 🙃 Recipe: https://salu-salo.com/white-chocolate-green-tea-cookies/ #Matcha #matchacookies #bakingwithmatcha #matchamatsu #Yum #GreenTea #baking #homemade #Delicious #japanesedessert #yaaaaaasssssss #soooogoood

A post shared by Tea's Tasty Travels (@my.tasty.travels) on


Ik nam een bekend recept van chocolate chip cookies en maakte daarop de matcha variant. Matcha bestel ik het liefst bij Body & Fit. Maar wie maakt er nou groene koekjes, huh? Eenmaal geproefd wil je niet meer anders! De balans tussen groene thee en het zoete van de witte chocolade is magisch. Ik ben dan ook een enorm voorstander van zoet gebak met thee – van earl grey tot matcha – maar daarover een andere keer. Laten we eerst beginnen met matcha cookies. Goed je hebt de matcha in huis, dan is het nu tijd om je boter op kamertemperatuur te laten komen en je schort om te knopen.

Ingrediënten voor 24 koekjes

  • 240 g bloem
  • 1 el matchapoeder
  • snufje baking soda
  • snufje zout
  • 180 g lichtbruine basterdsuiker
  • 180 g ongezouten roomboter
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 el vanille extract
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 240 g witte chocolate chips of witte chocolade grof gehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C graden. Leg een bakpapiertje op je bakplaat.
  2. Zeef de bloem en daarna de matcha boven een schaal en voeg het zout en de baking soda toe.
  3. Klop de lichtbruine basterdsuiker met de boter en de kristalsuiker in een grote schaal met een mixer. Klop het vanille extract en de eieren erdoorheen totdat het beslag licht en romig wordt.
  4. Mix het bloemmengsel met het suiker boter mengsel dat je zojuist hebt gemaakt totdat alle droge ingrediënten nat zijn. Lepel de witte chocolade door het beslag. Verdeel het beslag in 24 delen en draai er bolletjes van. Druk ze lichtjes aan op de plaat en zorg voor 2 à 3 cm tussenruimte.
  5. Bak de koekjes ca. 10 minuten of totdat de randjes lichtbruin zijn geworden. Laat ze ca. 3 minuten afkoelen op de bakplaat en daarna op een rek tot kamertemperatuur.
  6. Bewaar in een luchtdichte trommel voor ca. 1 week.

matcha cookies
Bron: Salu Salo