Velvety pink en romig. Dat is de noon chai: dé groene thee die je in 2018 veel op je feed gaat zien. De chai latte wordt van haar troon gestoten en de kashmiri green tea is the next best thing op theegebied. Niet alleen visueel (fluweelroze); ook nog eens super lekker! 
https://www.instagram.com/p/BdcQ0SLHM5L/?tagged=noonchai

Kashmiri

Deze groene thee van kashmiri-blaadjes, kardemom en kruidnagel komt uit de regio Kashmiri in Pakistan. De thee wordt graag gedronken op momenten wanneer het echt tijd is om indruk te maken op je gasten. En dat snappen we maar al te goed want wie met roze thee aan komt zetten heeft ons hart meteen gestolen.
https://www.instagram.com/p/BZfzffZDofZ/?tagged=noonchai

Pink everywhere

Je zet niet ‘ff het water op’ met daarna een roze theezakje. Nee, het is hard werken om roze in je kopje te krijgen. De unieke zachtroze kleur die ontstaat krijg je door de thee tijdens het koken voortdurend te roeren, zodat er veel zuurstof in het water komt. En dat doe je dan 20 minuten, dus die workout heb je er dan ook meteen op zitten. Voeg een beetje baking soda (zuiveringszout) toe aan de thee zodat de roze kleur nog meer wordt geaccentueerd. De smaak van de noon chai is lichtzoet en kruidig met een subtiele zoute nasmaak, dat komt dan weer door die baking soda.

Noon chai

Bij de noon chai gaat kardemon, kruidnagel en steranijs voor wat extra smaak. Vergeet ook niet de melk en een beetje suiker toe te voegen in de laatste minuut. Koel de thee na 20 minuten koken met ijsklontjes zodat hij roze blijft kleuren. En vergeet die truc met het baking soda niet 😉
Wil je helemaal een goede impressie maken? Voeg dan wat gestampte pistache of amandelen toe.

Op (zoek) naar Kashmiri..

Zoek de groene thee in een Indiase of Pakistaanse winkel bij jou in de buurt om het drankje thuis te maken. Je vindt de Tapal Gulbahar Grean Teaook wel online, en anders kun je altijd terecht bij het Amsterdamse Saeed’s Curry House, daar ligt de thee op voorraad. Veel plezier! En vergeet vooral niet je resultaat te delen met ons én de gram!
https://www.instagram.com/p/BXWBiotgCaD/?tagged=noonchai
https://www.instagram.com/p/BhN5VO9l9mo/?tagged=kashmirichai
https://www.instagram.com/p/BfM-H-0HLH6/?tagged=noonchai
Foto: kfoods.com