Raclette ken je vast wel. Voor dit van oorsprong Zwitserse gerecht verwarm je een stuk kaas net zo lang tot je het eraf kunt schrapen. Eenmaal gesmolten wordt de kaas over aardappels, vleeswaren en groenten gegoten. Heerlijk, maar de Fransen vonden dat het nóg beter kon en bedachten iets nieuws: de raclettebowl. Sterker nog: de trend is zó geliefd dat de bowl zelfs al bij diverse Parijse restaurants op de menukaart staat.
Zelf maken?
Krijg je al trek? Je kunt de raclettebowl gelukkig heel makkelijk zelf maken. Pak je favoriete bowl en doe daar gebakken of gekookte aardappel in, voeg eventueel wat vleeswaren toe, je favoriete groenten (champignons doen het altijd goed in combinatie met kaas) en augurk of zilveruitjes. Giet de gesmolten raclettekaas erover en klaar is je kom vol comfortfood. Nog wat meer inspiratie nodig? Wij zetten een aantal heerlijke bowls voor je op een rijtje: