Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
perfecte rijst koken zonder rijstkoker

Razendsnelle rijst met zalm: de nieuwste TikTok trend

Advertentie

Kun jij geen genoeg krijgen van snelle TikTok recepten? Good news! Na de pasta chipsfeta pastadalgona koffie en pesto-eieren hebben we weer een nieuwe trend gespot. TikTok staat vol met the salmon rice bowl. Ga jij dit gerecht ook proberen?

The salmon rice bowl van TikTokker Emily Mariko houdt het hele internet bezig. Wie op TikTok zit, kan er niet om heen. Niet gek, want dit gerecht is snel, simpel en supermakkelijk. En het beste? Je maakt het met leftovers. We like! 

Wat het recept van de supersnelle TikTok rijst met zalm voor ons interessant maakt, is het gebruik van het ijsklontje. Tot onze verbazing leidt de toevoeging van het ijsklontje niet tot een natte rijstdrab maar juist tot perfect gegaarde rijst. Het ijsklontje stoomt alle ingrediënten als ware en zorgt ervoor dat het geheel niet uitdroogt in de magnetron.

Recept TikTok rijst met zalm

Emily plaatste het volgende filmpje van zichzelf waarin zij het gerecht maakt:

@emilymariko♬ original sound – Emily Mariko

De originele video is ondertussen al bijna meer dan 70 (!) miljoen keer bekeken en het platform blijft volstromen met TikTokkers die het gerecht namaken. Voor wie het recept graag nog terug leest, hebben wij de stappen die Emily volgt op een rijtje gezet. Ga jij het ook proberen?

  1. Leg de voorgegaarde zalm op een bord en prakt deze met een vork tot kleine stukjes.
  2. Schep hier een portie gekookte rijst bovenop.
  3. Leg een ijsklontje midden op het bord, druk deze in de rijst en dek het bord af met bakpapier.
  4. Zet het bord in de magnetron en verwarm het voor 1,5 minuut.
  5. Meng de rijst en zalm met een flinke scheut sojasaus, kewpie mayonaise en sriracha.
  6. Maak de bowl af met toppings van plakjes avocado, nori-vellen en kimchi.

Kimchi

Niet bekend met kimchi? Dit is een bijgerecht van gefermenteerde kool uit de Koreaanse keuken. Je kunt eenvoudig zelf kimchi maken in een grote glazen of plastic pot. The salmon rice bowl smaakt natuurlijk het allerbeste met zelfgemaakte kimchi.

kimchi - zalm rijst tiktok

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!