Heb jij wel eens een sapdieet gevolgd om je lichaam te ontgiften? Had je dan voortdurend honger en was je prikkelbaar? Een aantal jaren geleden kwam de sappentrend op gang. Deze trend is nog steeds populair, maar veel mensen vinden het te extreem. Je kauwt niet op je voeding en hebt voortdurend het idee dat je niets aan het eten bent. Een alternatief? Souping!
Tekst: Het Foodatelier

Nieuwe trend: souping

In Amerika is een nieuwe trend op gang: souping! Souping is een manier van ‘detoxen’ op basis van soepen met weinig calorieën en zonder conserveringsmiddelen. Souping is eenvoudiger en makkelijker vol te houden: je neemt 6 tot 8 koude of warme soepen op een dag. Hierdoor heb je het gevoel dat je echt wat binnenkrijgt omdat de soep dikker is en je op de groenten kauwt. Een ander bijkomend voordeel is dat de suikerwaardes veel lager zijn dan bij smoothies vanwege de groenten en complexe koolhydraten, in tegenstelling tot fruit. Daarnaast bevatten groenten ook meer vezels.
Je kan met het maken van soep eindeloos variëren. Hou je niet van verspilling? Dan kan je bijvoorbeeld soep maken van restjes groenten. Je kan de soepen uiteraard ook maken met bone broth (getrokken botten bouillon gemaakt uit overgebleven botten van kip, rund of vis). Lees in dit artikel alles over bone broth.

Soup-to-go

In Amerika zijn inmiddels al echte soepbarretjes te vinden met een eigen soup-to-go. De ingrediënten per soepje zijn erg gevarieerd en maken je op z’n minst nieuwsgierig om het te proeven. In Amsterdam hebben we al twee soup-to-go barretjes gespot! Zelf soep maken is natuurlijk ook makkelijk. Wat dacht je van een Japanse soep van zoete aardappel, pastinaak, prei, limoengras, kokoswater, kokosroom en gember? Het klinkt in ieder geval heerlijk, het is voedend én nog gezond ook! Of maak onderstaande detox broccolisoep. Smakelijk én gezond!

  Detox broccolisoep

  Benodigdheden

 • 1 broccoli
 • 400 ml kokosmelk
 • Zout / peper
 • Avocado
 • Peterselie
 • Macadamia
 1. Breng de kokos melk en de broccoli aan de kook.
 2. Laat het 5 minuten koken.
 3. Doe het wanneer het een beetje afgekoeld is in de blender of met pureer het met een staafmixer.
 4. Warm de soep weer een beetje op en voeg naar eigen smaak peper, zout en garnering toe.
 5. Detox-Broccoli-Soup_6-1
  Bron